A. M. Villaras atsistatydino iš FIFA ir UEFA viceprezidentų postų

  • Teksto dydis:

Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) pranešė, kad atsistatydino dėl įtarimų korupcija sulaikytas jos viceprezidentas Angelis Maria Villaras (Anchelis Marija Viljaras).

Anksčiau ketvirtadienį buvo pranešta apie A.M.Villaro atsistatydinimą iš Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) viceprezidento pareigų.

Susikompromitavęs A.M.Villaras iš tarptautinio futbolo traukiasi po beveik trijų dešimtmečių karjeros, per kurią iškilo į antrą pagal rangą renkamą FIFA postą. Jis buvo svarbiausias iš aštuonių FIFA prezidento Gianni Infantino (Džanio Infantino) pavaduotojų.

A.M.Villaras praėjusią savaitę Ispanijoje buvo sulaikytas dėl įtarimų korupcija, susijusia su jo užimamomis šalies futbolo federacijos prezidento pareigomis.

Tarp keturių areštuotų pareigūnų yra ir jo sūnus Gorka Villaras (Gorka Viljaras), buvęs Pietų Amerikos futbolo konfederacijos CONMEBOL generalinis direktorius.

Anksčiau ketvirtadienį UEFA paskelbė, jog A.M.Villaras trečiadienį pranešė, kad traukiasi „iš UEFA viceprezidento pareigų ir UEFA vykdomojo komiteto“.

UEFA prezidentas Aleksanderas Ceferinas (Aleksandras Seferinas) priėmė jo pareiškimą ir „padėkojo už ilgus metus tarnaujant Europos futbolui“.

Pranešime sakoma, kad „atsižvelgus į Ispanijoje vykstantį teismo procesą, daugiau komentarų šiuo klausimu neturime“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių