„Palangos Juzėje“ Lietuvos klubai startavo nesėkmingai

Antradienį sužaistos dvejos pirmosios "Palangos Juzės" taurės turnyro rungtynės, kuriose Lietuvos klubai nusileido latviams -  "Šilutės" ekipą sutriuškino "Jūrmala", o "Glestum" minimalia persvara pralaimėjo "Metalurgs" dubleriams, rašo futbolas.lt.

Trečiadienį 11 valandą "Jūrmala žais su Klaipėdos "Atlantu", o 16 valandą "Metalurgs-2" susitiks su Lietuvos U-19 rinktine.

"Šilutė" 0 - 5 "Jūrmala" (I grupė)

Jūrmalos komanda rungtyniavo daug geriau ir pirmame kėlinyje išnaudojo beveik visas susikurtas progas - rezultatas dar iki pertraukos jau buvo 4-0 latvių naudai.

"Šilutė" tiesiog bandė atsimušinėti ir kažką kūrė ilgais perdavimais, tačiau pamariškiams sunkiai sekėsi stabdyti kamuolį, ar vienu lietimu permesti jį tolyn.  

Antrame kėlinyje buvo padaryta daug keitimų, todėl šiek tiek išsibalansavo latvių žaidimas. Po pertraukos "Jūrmala" įmušė vieną įvartį, o dar du kartus šilutiškius gelbėjo skersinis.

"Tai buvo mūsų pirmosios rungtynės šiemet, - tvirtino Šilutės komandos strategas Svajūnas Česnulis. - "Šilutėje" treniruojasi 25 futbolininkai. Šiandien atsivežėme vieną sudėtį, ketvirtadienį leisim pasireikšti kitiems žaidėjams. Į rezultatą didelio dėmėsio nekreipiame. Kokie šiame pasiruošimo etape esame, taip ir sužaidėme."

Klaipėdos "Glestum" 0 - 1 Liepojos "Metalurg-2" (II grupė)

Iš pradžių sėkmingiau žaidė "Glestum", bet vėliau "Metalurgs" dubleriai atsigavo ir užkūrė tikrą pirtį klaipėdiečiams. Pastarieji bandė priešintis greitomis kontratakomis, tačiau pritrūkdavo tikslumo. Kartą latvius nuo įvarčio išgelbėjo tik virpstas.

Antro kėlinio pradžioje "Metalurgs-2" iš karto ėmė šturmuoti "Glestum" vartus, ir vienos atakos metu turėjo net tris galimybes įmušti, tačiau lietuvių gynėjai blokavo smūgį po smūgio.

Dar po kelių minučių už pražangą baudos aikštelėje prieš latvių klubo puolėją paskirtas vienuolikos metrų baudinys. Tačiau "Metalurgs-2" nepasinaudojo šia proga - vartininkas nukreipė kamuolį už galinės linijos.

Tačiau svečiai iš Latvijos demonstravo vis solidesnį žaidimą, ir po perdavimo iš kairiojo atakos krašto ir sumaišties baudos aikštelėje, "Glestum" teko traukti kamuolį iš savo vartų tinklo.

Rungtynių pabaigoje "Glestum" surengė nesėkmingą "Metalurgs" vartų šturmą, o klaipėdiečių treneris akivaizdžiai rodė nepasitenkinimą rungtynių arbitru. Minimalią pergalę šventė latvių ekipa.


Šiame straipsnyje: Palangos Juzėfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių