Palangoje prasideda 20-asis Lietuvos futbolo federacijos taurės septyniolikmečių turnyras

  • Teksto dydis:

Antradienį Palangoje startuoja tradicinis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) septyniolikmečių (U-17) taurės tarptautinis turnyras. Į kovą dėl pagrindinio prizo stos šešios komandos su 1997 metų gimimo ir jaunesniais žaidėjais.

20-ąjį kartą rengiamose varžybose žais Rusijos, Latvijos, Azerbaidžano, Baltarusijos ir dvi Lietuvos jaunimo rinktinės.

Turnyre dalyvausiančios Lietuvos A ir B rinktinės savaitę stovyklavo Palangoje, kur treniravosi 19 rinktinės kandidatų. Prie jų prisijungs dar dešimt futbolininkų, kurie kartu sudarys dvi komandas.

"Šiam turnyrui surinkome pajėgiausius 1997 metų gimimo žaidėjus. Rinktis nebuvo sunku, nes mūsų šalyje nėra tiek daug futbolininkų. Sudėtingiausia yra juos tinkamai paruošti, kad jie galėtų žaisti su pasaulinio lygio komandomis, - LFF svetainei sakė rinktinės treneris Darius Butkus. - Šiame turnyre mes stengsimės juos suvienyti, padaryti iš jų vieno tikslo siekiančią komandą, ruošime taktiškai."

Jis paneigė viešumoje neseniai pasirodžiusias spekuliacijas, neva rinktinės sudėtį Baltijos taurės turnyre rinkosi ne treneriai. "Nesuprantu, kodėl pasklido šitos kalbos. Tikriausiai tai dar vienas bandymas sukiršinti futbolo visuomenę. Su publikacijos autoriumi net neteko bendrauti. Tai yra visiška dezinformacija", - teigė D.Butkus.

Turnyro A grupėje Lietuvos rinktinės varžovais bus Azerbaidžanas ir Baltarusija. Lietuvos U-17 B komandos, kurią treniruos Marius Skinderis, kitoje grupėje lauks akistatos su Rusija ir Latvija.

"Baltarusijos ir Rusijos rinktinės mums nėra taip gerai pažįstamos, bet puikiai žinome, jog šių šalių komandos į turnyrus atsiveža pajėgias ekipas. Su latviais ir azerbaidžaniečiais šiais metais jau teko rungtyniauti", - pasakojo D.Butkus.

Pasak trenerio, šio turnyro pagrindinis tikslas - ruošti komandą spalio 19-24 dienomis mūsų šalyje vyksiančiam Europos U-17 čempionato atrankos turnyrui, kuriame lietuvių varžovais bus Italijos, Švedijos ir Ukrainos komandos.

"Kiekvienos tarptautinės rungtynės yra svarbios mūsų jaunimui, nes tik žaisdami su kitos šalies geriausiais futbolininkais jie įgyja reikiamos patirties. Toks turnyras reikalauja iš žaidėjų pastangų, nusiteikimo visu šimtu procentų", - sakė U-17 rinktinės treneris.

Antradienį pirmieji (15.30 val.) į Palangos miesto stadioną išbėgs Rusijos ir Lietuvos B rinktinės futbolininkai. Kiek vėliau vyks turnyro oficialus atidarymas, o po jo - 18 valandą - rungtynės tarp Lietuvos ir Baltarusijos rinktinių. Komandos grupėse žais iki penktadienio, o sekmadienį numatytos rungtynės dėl galutinių vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių