Nešlovę užsitraukęs M. Platini sakys kalbą prieš UEFA prezidento rinkimus

  • Teksto dydis:

Micheliui Platini (Mišeliui Platini) bus leista kreiptis į Europos futbolo federacijų lyderius prieš jo įpėdinio Europos futbolo federacijų asociacijoje (UEFA) rinkimus, nepaisant draudimo buvusiam prezidentui ketverius metus užsiimti bet kokia su futbolu susijusia veikla.

UEFA siekis užtikrinti, kad M.Platini galėtų sakyti kalbą trečiadienį Atėnuose, nestebina atsižvelgiant į tai, kad ši asociacija palaiko nešlovę užsitraukusį prancūzą nuo tada, kai jis buvo pirmą kartą nušalintas lapkričio mėnesį.

Nuo tada, kai M.Platini buvo privestas atsistatydinti, asociacija neturėjo laikino vadovo, leidžiant M.Platini išnaudoti visas teisines priemones, siekiant panaikinti draudimą užsiimti su futbolu susijusia veikla.

Draudimas M.Platini buvo paskelbtas dėl įtarimų, kad jis iš Tarptautinės futbolo federacijų asociacijos (FIFA) 2011 metais gavo 2 mln. JAV dolerių.

FIFA etikos komitetas nurodė, kad UEFA paprašė „padaryti vieną išimtį ponui Platini, kad jis galėtų pasakyti trumpą sveikinimo kalbą“ per suvažiavimą Graikijos sostinėje.

„Arbitražo rūmų pirmininkas ponas Hansas-Joachimas Eckertas (Hansas Joachimas Ekertas) padarė šią išimtį, parodydamas humaniškumą“, – sakoma rūmų pranešime naujienų agentūrai „The Associated Press“.

M.Platini, buvęs Prancūzijos komandos kapitonas, UEFA vadovavo nuo 2006 metų. Naujasis organizacijos vadovas bus kur kas mažiau žinomas administracijos atstovas – dabartinis UEFA viceprezidentas olandas Michaelis van Praagas (Michaelis van Pragas) arba Slovėnijos futbolo federacijos vadovas Aleksandras Čeferinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių