N. Kesminas: namuose „Bayern“ tikrai nepralaimės

Stipriausi Europos klubai ir toliau tęsia kovas dėl prestižinio trofėjaus. Po vakar įvykusių aštuonių Čempionų lygos susitikimų, šiandien bus sužaistos likusios rungtynės ir pasibaigs ketvirtasis grupių etapo turas.

Apie Čempionų lygą ir trečiadienio rungtynes tarp Miuncheno „Bayern“ ir Londono „Arsenal“ klubų, savo mintimis su lankomiausiu šalies futbolo naujienų portalu „Eurofootball.lt“ sutiko pasidalinti žurnalistas ir komentatorius Nerijus Kesminas.

– Ar „Arsenal“ ekipos pergalė pirmojoje tarpusavio dvikovoje jums buvo netikėta?

– Ne, aš netgi totalizatoriuje, kurį turime su draugais, spėjau, kad „Arsenal“ laimės. To priežastys buvo iš esmės buvo dvi. Pirmoji – Londono ekipai reikėjo labai labai, o „Bayern“ klubui nepernelyg, visa tai dėl turnyrinės situacijos. Antrasis dalykas – prieš tai vykusiose „Arsenal“ rungtynėse, jie man labai patiko ir po tų rungtynių pats sau spėjau, kad jie bent jau nepralaimės, o totalizatoriuje dėjau pliusiuką būtent dėl tokios susitikimo baigties.

– Šiuo metu atrodo, kad „Arsenal komanda įgijo puikią formą, o „Bayern“ klubas pradėjo strigti ir savaitgalį prarado pirmuosiu taškus „Bundesliga“ pirmenybėse. Jūsų nuomone, kas įtakojo tokius pokyčius?

– Visų pirma, „Bayern“ gali sau leisti prabangą paberti keletą taškų ir tai pernelyg nekeis esmės – jie vistiek bus Vokietijoje pirmi. Kita vertus, galbūt Guardiola jau dėliojasi prioritetus taip, kad šioje sezono stadijoje svarbesnis rezultatas jiems yra Čempionų lygoje anksti užsitikrinti patekimą į aštunfinalį ir tada komanda galėtų ramiai perkelti visus svertus į „Bundesliga“ pirmenybių pusę. Nebūna taip, kad komanda laimėtų visas rungtynes per sezoną, tad po tų lygiųjų daryti iš musės dramblio visiškai neverta. Šį sezoną dar ne kartą jie sužais lygiosiomis bei pralaimės ir tai, jog sužaista lygiosiomis ir pralaimėta „Arsenal“ klubui dar nereiškia, kad jie yra krizėje. Komanda galbūt savo planus dėliojasi taip, kad geriau dabar prarasti keletą taškų, nei juos prarasti tada, kai žutbūt reikės laimėti.

– Arturo Vidalis žurnalistams teigė, kad „Bayern“ atsakomosiose rungtynėse parodys tikrąjį komandos veidą. Ar „Arsenal“ yra pajėgi nugalėti Vokiečius ir jų tvirtovėje? Ir kokio žaidimo aplamai galima laukti trečiadienio dvikovoje?

– Manau „Bayern“ žais taip kaip visada, o savo žaidimą demonstruos ir „Arsenal“ komanda. Tai yra dvi komandos kurios mėgsta žaisti su kamuoliu ir potencialiai, čia „Bayern“ ekipa yra pranašesnė, juolab, kad jie žais namuose. Tad tikrai nedrįsčiau sakyti, kad pasikartos istorija ir „Arsenal“ laimės. „Allianz Arena“ stadione anglams ir lygiosios būtų labai geras rezultatas, juolab, kad tas taškas gali būti lemtingas, kai turnyrinė situacija yra tokia kaip dabar. Sakyčiau taip, namuose „Bayern“ tikrai nepralaimės, o kova bus ir mes matysime atraktyvų futbolą, kurį demonstruoja abi ekipos, su bavarų iniciatyva, kamuolio kontrole ir „Arsenal“ bandymais išeiti į greitas atakas ir kažką iš to išspausti kitoje aikštės pusėje.

– Jūsų nuomone, kiek Anglijos ekipų pateks į kitą Čempionų lygos etapą?

– Trys arba keturios. Iš tikrųjų nemanau, kad bus tokia tragedija, kaip dvi anglų komandos kitame etape. Jeigu bandyti spėti tiksliai, sakykime, kad vienai komandai atsitiks nelaimė, tai tegul būna trys klubai kurie pateks toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių