N. Kesminas: Čempionų lygoje daryti išvadas dar per anksti

Čempionų lygos grupių varžybos įpusėjo ir kaip įprasta, antradienio ir trečiadienio vakarą komandos kils į vis svarbesnius mūšius prestižiškiausiose žemyno pirmenybėse. Šiandien bus sužaistos pirmos aštuonios Čempionų lygos ketvirtojo turo rungtynės.

Savo mintimis apie Čempionų lygą ir antradienio rungtynes Madride tarp A grupės lyderių „Real“ ir „Paris Saint-Germain“ klubų, su lankomiausiu šalies futbolo naujienų portalu „Eurofootball.lt“ sutiko pasidalinti žurnalistas ir komentatorius Nerijus Kesminas.

– Kuri komanda pirmajame Čempionų lygos rate jus nustebino labiausiai, o kuri labiausiai nuvylė?

– Apie tai nelabai ir galvojau, tačiau nuvylusius turbūt reiktų vertinti pagal sezono tendencijas – nykus „Chelsea“ pasirodymas bei ne toks geras „Manchester City“ žaidimas Čempionų lygoje, kaip jie patys norėtų. Iš tikrųjų, tai ganėtinai nuviliantis šį sezoną yra anglų futbolas. „Arsenal“ taip pat šį sezoną rengia spektaklius, tačiau čia yra pirmasis etapas ir svarbiausias tikslas yra išlysti iš grupės, o aštunfinalyje jau reikės rodyti geriausią savo žaidimą.

Pirmajame etape negalima kažko pavadinti nei super sensacija, nei dideliu nusivylimu. Tarp nustebinusių – „Zenit“ ekipos trys pergalės. Nesakyčiau, kad tai yra labai netikėta, tačiau galvojau, kad gali būti ir kitaip. O šiaip tai pirmuose trijuose turuose nereikia žiūrėti į tai kas geri, o kas blogi. Pirmąsias išvadas bus galima daryti gruodžio mėnesį, kai baigsis pirmasis etapas.

– Pirmajame rate rungtynėse tarp PSG ir „Real“ ekipų buvo užfiksuotos nulinės lygiosios. Ar šiose rungtynėse komandų gynyba buvo stipresnė už puolimą, ar tiesiog treneriai šiam susitikimui pasirinko atsargią taktiką?

– Pirmiausia manau, kad abiems ekipoms tiko rezultatas. Aišku, komandoms būtų geriau iškovoti pergalę. Tačiau prisimenant tas rungtynes, „Real“ nežaidė nei Benzema, nei Bale`as, tad Ronaldo teko žaisti pozicijoje, kurioje jam tenka žaisti ne taip jau dažnai. Kai šie žaidėjai žaidžia, tai būna visai kitoks „Real“ klubas ir, mano nuomone, be tų žaidėjų, Madrido puolamasis potencialas yra mažesnis, nei su jais. Kitas dalykas yra tai, kad „Real“ žaidė išvykoje ir turėdami galimybę atsigriebti namuose, aš manau, kad rinkosi būtent tokią taktiką, kuri jiems padėtų bent jau nepralaimėti. Lygiosios Paryžiuje „Real“ buvo visai neblogas rezultatas netgi vertinant pagal išankstines pozicijas.

– Jūsų nuomone, ar antradienį abi ekipos žengs į aikštę siekti tik pergalės, ar kažkurią komandą tenkintų ir lygiosios?

– Aš manau, kad abi ekipos nedramatizuoja situacijos – jie yra grupės favoritai ir tai yra akivaizdu. Jei komandos pasidalins po du taškus, tai nebus didelė problema nei vieniems, nei kitiems. Manau, kad PSG „Santiago Bernabeu“ užteks lygiųjų, vien dėl to, kad žais su „Real“ ir tai darys išvykoje. O namuose „Real“ prie savų žiūrovų turės jiems parodyti tai, kad žaidžia dėl pergalės.

– Pirmajame susitikime daug kas pasigedo Ronaldo ir Ibrahimovičiaus indėlio. Ar galima tikėtis, kad šiame mače jie pademonstruos tai ko iš jų tikisi gerbėjai?

– Aš sakyčiau, kad „Paris Saint-Germain“ komandoje tas Z.Ibrahimovičiaus indėlis yra pernelyg sureikšminamas. Taip, jis įmuša įvarčius, tačiau tai yra žmogus, kuriam jau gerokai per trisdešimt ir tai nebėra tas Ibra, kuris buvo 2010 ar 2012 metais. Kalbant apie Ronaldo, kaip ir sakiau, jo žaidimas taip pat priklauso nuo komandos sudėties. Jeigu sudėtis vienokia jis žaidžia vienaip, jeigu kitokia jo žaidimas būna kitoks. Tačiau Ronaldo yra tas žaidėjas iš kurio tu tikiesi įvarčių kiekvienose rungtynėse ir dažniausiai tie įvarčiai būna pelnomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių