Mirė Brazilijos futbolo legenda C. Alberto

  • Teksto dydis:

Eidamas 72-uosius gyvenimo metus Rio de Žaneire mirė Brazilijos futbolo legenda, vienas geriausių visų laikų gynėjų, Carlosas Alberto.

Brazilijos rinktinėje 53 rungtynes sužaidęs C.Alberto mirė nuo širdies smūgio, kuris jį ištiko antradienį.

Futbolininkas buvo Brazilijos rinktinės kapitonas 1970 metų pasaulio futbolo čempionate, kurio finale brazilai net 4:0 sumušė Italiją.

C.Alberto įvartis šiame finale laikomas vienu gražiausių pasaulio čempionatų visų laikų įvarčių.

Gynėjas yra įtrauktas į FIFA geriausiųjų 20-ojo amžiaus žaidėjų komandą, FIFA šimtmečio komandą bei Brazilijos futbolo šlovės muziejų.

C.Alberto niekada nežaidė Europos klubuose, o geriausiai žinomas dėl daugiau nei 440-ies sužaistų mačų „Santos“ klube. Karjeros pabaigoje jis dar žaidė JAV.

Baigęs karjerą jis dirbo ir treneriu, tačiau aukštumų nepasiekė. Treniravo įvairius Brazilijos klubus, dirbo Omano ir Azerbaidžano rinktinėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

porto

porto portretas
Taip, Užpelkis teisus, mačiau tas rungtynes dar per juodai-baltą TV ir viską puikiai pamenu, rezultatas 4-1 (1-1 po pirmo kėlinio)brazilai laimėjo aukso medalius ir Nikės taurę. Karlos Alberto įmušė ketvirtą įvartį, užtvirtindamas brazilų pergalę. Tų dienų brazilų rinktinė laikoma visų laikų geriausia komanda pasaulyje

Užpelkis

Užpelkis portretas
Reikia pagirti Kauno dieną, kad neliko abejinga šiai liūdnai žiniai ir ją paskleidė Lietuvos žmonėms. Tik brazilai 1970 m. finale nugalėjo italus 4:1, bet ne 4:0. Carlos Alberto imūšė paskutinį įvartį po ilgos kombinacijos nuo baudos aikštelės kampo gavęs kamuolį iš Pelė. Amžiną jam atilsį. Ilsėkis ramybėje.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių