Milžinišką ažiotažą sukėlusiose Europos lygos rungtynėse „Žalgirio“ futbolininkai patiesė „Lech“ ekipą

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus "Žalgiris" stojo į mūšį Europos lygos trečiajame atrankos etape. Rungtynės su Poznanės "Lech" baigėsi žalgiriečių pergale 1:0. Kuriozinį įvartį pirmo kėlinio pabaigoje pelnė Egidijus Vaitkūnas.

Nors buvo skelbta apie išparduotus bilietus, rungtynės prasidėjo stadionui nesant sausakimšam. Tik įpusėjus pirmajame kėliniui Lietuvos žiūrovai užėmė visiems jiems skirtas vietas.

Lenkų sirgaliams skirta tribūna liko visiškai neužpildyta. Tačiau maždaug pusė tūkstančio lenkų  visą pirmą kėlinį kone be perstojo vieningai skandavo, triukšmu pranokdami "Žalgirio" fanus.

"Pietų IV" į tai atsakė kėlinio viduryje uždegdami petardą, taip trumpam žalsvuose dūmuose paskandindami pusę LFF stadiono.

Pirmąjį pusvalandį nė viena komanda neturėjo aiškios žaidybinės persvaros. Progas kūrė abi komandos, tačiau itin pavojingų išpuolių ilgai nesukūrė nė viena.

Sužaidus vos kelias minutes Kamilis Bilinskis griuvo baudos aikštelėje, tačiau baudinio išprašyti nepavyko. Pavojingiausią "Lech" smūgį žalgiriečiams pavyko blokuoti.

Sužaidus pusvalandį Mantas Kuklys turėjo progą tolimam smūgiui, bet kamuolys praskriejo gerokai virš vartų.

Netrukus po to Rytis Leliūga ant kojų pakėlė visas geltonai žalias tribūnas, pasiųsdamas kamuolį į "Lech" vartų tinklą, tačiau emocijų banga akimirksniu atslūgo – užfiksuota nuošalė.

Tačiau epizodas pažadino ne tik žiūrovus, bet ir žaidėjus. K.Bilinskis pavojingai įsiveržė į baudos aikštelę kairiuoju kraštu, bet "Lech" vartininkas ir gynėjas bendromis pastangomis "Žalgirio" legionierių sustabdė.

Varžovai atsakė individualiu Kaspero Hamalaineno reidu: suklaidinęs gynėją, "Lech" legionierius smūgiavo netrukdomas, tačiau Armantas Vitkauskas smūgį atrėmė.

Galiausiai 43 minutę neapdairiai sužaidė lenkų vartininkas, ir tai "Lech" klubui kainavo įvartį.

Po aukšto Egidijaus Vaitkūno perdavimo iš kairiojo krašto Krzystofas Kotorowskis pabandė išbėgti į priekį, bet į kamuolį nepataikė. Šis netrukdomas įskriejo į vartus, "Žalgiris" išsiveržė į priekį 1:0.

Lenkų sirgaliai iš šio įvarčio savotiškai pasišaipė. Kadangi LFF stadione nėra elektroninės švieslentės, tik vartoma, ir ji įtaisyta "Lech" sirgalių tribūnoje, šie kortelę su "Žalgirio" pavadinimu apvertė aukštyn kojomis, o įvartį "įrašė" ties "Lech" pavadinimu. Žinoma, teisybė netrukus buvo atstatyta.

Antrasis kėlinys prasidėjo "Lech" vartų šturmu, tačiau aukštais perdavimais varžovų aikštelę terorizavę žalgiriečiai tikslo niekaip negalėjo pasiekti.

Lenkai bandė kontraatakuoti, ir viena iš atakų vos neišdegė, bet atakos smaigalyje atsidūrusio Vojo Vbiparipo šūvis nebuvo tikslus.

Kur kas aktyvesni antrajame kėlinyje tapo ir "Žalgirio" sirgaliai. Skanduodami "Žalgiris!" ir "Lietuva!", švilpdami, darydami bangą ir netgi trypdami, jie galiausiai nustelbė lenkų aistruolius.

Atlaikę lietuvių šturmą, vis aktyviau puolime ėmė žaisti ir "Lech" futbolininkai, dažniausiai atakas bandydami baigti smūgiais iš už baudos aikštelės ribų. Virtinė tokių bandymų A.Vitkauskui rimtesnių problemų nesukėlė.

Kiek pavojingesnis buvo tik V.Vbiparipo smūgis 25 rungtynių minutę, bet "Žalgirio" vartų sargas griūdamas kamuolį iškumščiavo.

Vis dėlto antroje antrojo kėlinio pusėje veiksmas persimetė į "Žalgirio" aikštės pusę. Mačo pabaigoje idealią progą išlyginti rezultatą turėjo Bartoszas Slusarskis, tačiau vienas prieš vartininką atsidūręs "Lech" žaidėjas nesugebėjo kaire koja tiksliai pataikyti į kamuolį, tad A.Vitkauskas be vargo sugavo kamuolį.

"Žalgiris" laimėjo rungtynes ir žaisti atsakomųjų rungtynių į Poznanę vyks turėdamas vieno įvarčio persvarą - 1:0.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytas55

vytas55 portretas
skysta komanda ir dar skystesni sirgaliai

dabar

dabar portretas
į lenkiją reikės vežtis ir diviziją savų policininkų, nes ten niekas lietuvių nesaugos.

dd

dd portretas
Svieslente vartoma??!!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių