M. Zubas: turime demonstruoti savo žaidimą ir žengsime į kitą etapą

  • Teksto dydis:

Po UEFA Europos lygos trečiojo atrankos etapo pirmojo mačo prieš Poznanės „Lech“ komandą, Vilniaus „Žalgirio“ klubo treneris Marekas Zubas tikina esąs patenkintas pasiektu rezultatu, bet darbas čia jokiu būdu nebaigtas.

Priminsime, kad pergalę sostinės komandai atnešė 43 minutę pelnytas Manto Kuklio įvartis, kuris buvo vienintelis tikslus smūgis šiose rungtynėse.

„Pasikartosiu dar kartą, tai yra tik pertrauka. Kalbant apie rungtynes, buvo smagu tiek man, tiek žaidėjams žaisti tokioje atmosferoje Vilniaus stadione. Tai tikrai nuostabu“, - šypsojosi strategas.

„Aišku, labai smagu, kad laimėjome. Susitikome su klubu, kuris yra palikęs ryškų pėdsaką. Bet mes turime nepamiršti, kad tai tik pertrauka ir turėsime sunkų mačą Poznanėje. Ten mes turėsime žaisti savą žaidimą ir bandyti išsivežti teigiamą rezultatą.“

„Manau, kad pagrindinė pergalės priežastis yra ta, kad žaidėme „iš širdies“. Kovojome, ir aš esu labai patenkintas dėl to. Aišku, dažnai praradome kamuolius, darėme klaidas. Rezultatas galėtų ir būti geresnis mums, nors ir varžovai turėjo dvi realias galimybes pasižymėti“, - destė M.Zubas.

„Žalgirio“ veteranas – gynėjas Andrius Skerla, kuris dalį savo karjeros praleido Lenkijoje, teigė, kad šis rezultatas patenkina ir džiaugėsi pilnu stadionu žmonių.

„Šiandien padarėme šventę žiūrovams. Ir manau ne vien mūsų sirgaliai mus palaikė, bet ir visos Lietuvos. Dabar mes stengsimes kiek tik galėdami, tam, kad žiūrovai dar kartą pamatytų mus šiame stadione. Vien dėl tokių rungtynių ir emocijų verta žaisti futbolą“, - neslepė džiaugsmo lietuvis.

„Skirtumas tarp mūsų ir „Lech“ yra tas, kad mes galime pasiekti kitą etapą, o jie į jį privalo išeiti. Jų sirgaliai nesupras, jei komanda pralaimės. Visgi, neturime ko prarasti ir Poznanėje kausimes iki galo. Mes važiuosime siekti geriausio rezultato.“

„Lech“ treneris Mariuszas Rumakas sakė: „Tai buvo tik pirmoji dalis. Antrasis kėlinys laukia Poznanėje, kur bandysime atstatyti atsilikimą. Viskas yra priešakyje. Kad ir kaip būtų gaila, neįmušėme, tačiau nemanau, kad tai bus svarbus faktorius. Jeigu žaisime savo geriausią žaidimą, pasieksime kitą etapą.“

„Žalgiris“ mūsų nenustebino. Jie puikiai organizuota komanda, kuri sukėlė nemažai problemų kontratakose ir turėjo pavojingą atakuojančią liniją. Padarėme porą grubių klaidų, ir nenuostabu, kad praleidome įvartį.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių