M. Barreto: teisėjas už atliktą darbą nusipelnė A lygos bronzos medalio

  • Teksto dydis:

A lygos bronzinėje kovoje tarp Kauno „Stumbro“ ir „Trakų“ kontraversiški teisėjo Roberto Šmito sprendimai turėjo lemiamos įtakos galutiniam rungtynių rezultatui. Apie tai atvirai po mačo kalbėjo kauniečių vyriausiasis treneris Mariano Barreto.

Jau pačioje susitikimo pradžioje R. Šmitas į šeimininkų vartus skyrė 11 metrų baudinį, o visai netrukus iš aikštės pašalino Luką Čerkauską, taip ilgiau nei valandai palikdamas „Stumbrą“ dešimtyje. Nors kauniečiai kovėsi tarsi liūtai ir mažumoje spaudė savo varžovus bei turėjo ne vieną puikią progą rezultatą išlyginti, „Trakai“ buvo kantrūs ir už klaidas baudė kontratakų metu bei šventė pergalę rezultatu 3:0, kuri praktiškai garantavo bronzą.

„Kai kurie žmonės turi labai rimtai pagalvoti apie tai, kas įvyko šiandien. Tokios svarbos rungtynėms skirti tokį teisėją yra tarsi pasityčiojimas iš futbolo. Jis negerbia žaidėjų, negerbia žmonių darbo, negerbia nieko. Tai, kaip buvo parodytos geltonos kortelės L. Čerkauskui, yra didelė gėda. Žaidėjai ir treneriai sunkiai dirba, bet kai kurie žmonės taip pat turi pradėti rimtai dirbti, – kalbą spaudos konferencijoje pradėjo M. Barreto.

Prieš šį bronzinį mūšį sakiau, kad tikiuosi, jog išvysime tris komandas – gerą „Stumbrą“, gerus „Trakus“ ir gerus teisėjus. Nemėgstu apie juos kalbėti, bet šį kartą visi matė tai, kas įvyko. Mums buvo rodomos geltonos kortelės už viską. Jei tik varžovas surėkia, net jei nebuvo pražangos, iš karto kortelė. Man nėra problema pralaimėti rungtynes, bet tai kas įvyko, nesuvokiama“, – atviravo patyręs treneris.

Nors komanda patyrė nesėkmę, M. Barreto savo auklėtiniams neturėjo jokių priekaištų, netgi priešingai. „Tai, ką ši jauna komanda šiemet nuveikė, yra puiku. Mes ir vėl žaisime UEFA Europos lygoje, rungtyniavome LFF taurės finale. Ačiū vaikinams. Didžiuojuosi savo komanda. Dešimtyje žaidėme daug geriau už „Trakus“. Spaudėme juos ir rizikavome, tačiau jie mus nubaudė kontratakose. Paskutinio sezono mačo mes net nenorime žaisti, vaikinai jaučiasi įžeisti. Ir aš jiems pritariu, šiandien buvome įžeisti“, – tęsė jis.

Pokalbio pabaigoje M. Barreto dar kartą grįžo prie teisėjavimo ir buvo itin atviras: „Tikiuosi, kad teisėjas bus pakviestas į sezono uždarymą bei bus apdovanotas A lygos bronzos medaliu. Jis to tikrai nusipelnė savo darbu.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Nieko "Stumbras" neparodė ir nieko jis ten "nespaudė". Šiandien kiekviename žingsnyje tapo įprasta inkšti ir kaltinti kitus. 11 m baudinys paskirtas pelnytai, nes patys "Stumbro" žaidėjai tą prasižengusi koneiveikė paskutiniais žodžiais. Kur problema ? Žaisti paskutinio mačo nebenori ?! Tegul varo į visas keturias puses tokie žaidėjai. 100 žiūrovų į tribūnas pritraukti savo žaidimu nesugeba, "žvaigždės". Slėpkitės po lapais. "Stumbras" visiškai neturi sirgalių Kaune, nes vakar aikštėje buvo tik vienas vietinis žaidėjas - V. Armalas. Kas už tokį klubą gali sirgti ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių