A lygos čempionų titulo „Trakai“ Vilniaus „Žalgiriui“ lengvai neatiduos

  • Teksto dydis:

Nors iki A lygos čempionato pabaigos liko dar keturi turai, daugumą taškų ant „i“ galbūt jau bus galima sudėti po šio savaitgalio. Vilniaus „Žalgiris“ turi galimybę užsitikrinti čempiono titulą, o „Trakai“ – beveik užsitikrinti antrąją vietą. Tiesa, tai tik prielaidos.

Šiuo metu „Trakai“ savo būsimą varžovę Marijampolės „Sūduvą“ lenkia penkiais taškais, tad pergalės atveju didina atotrūkį iki aštuonių, lygiųjų atveju – lieka tie patys penki taškai, o pralaimėjimo atveju – atgyja intriga dėl antrosios vietos.

„Žinome mes tą situaciją, tačiau pernelyg neakcentuojame. Iki šeštadienio turėsime dar tris treniruotes, per kurias turime tikslą pasiruošti taip, kad laimėtumėm prieš „Sūduvą“. Suprantu, kad ir lygiosios, žiūrint į lentelę, nebūtų blogai, tačiau taip galvoti negalima, nes prieisime iki minčių, kad ir pralaimėjimas nebūtų tragedija. Mums tai netinka. Norime išeiti į aikštę ir laimėti“, – riterių savijautą nupasakojo Tadas Labukas.

Marijampoliečiai paskutines rungtynes laimėjo užtikrintai sutriuškindami Kauno „Stumbrą“, o „Trakai“ lygioje dvikovoje Klaipėdoje pasidalino po tašką su „Atlantu“.

„Žaidėme labai sunkioje aikštėje, kurioje nesugebėjome primesti savo žaidimo. Ir šiaip Klaipėdoje su „Atlantu“ nėra lengva. Ne tik mums. Visos komandos ten vargsta. Kartais išvargsta, kartais – ne“, – į praėjusį savaitgalį mintimis sugrįžo T.Labukas.

Šiam puolėjui akistata su „Sūduva“ išskirtinė – vos prisijungęs prie riterių, prieš pusantro mėnesio jis su komanda pergalingai debiutavo rungtynėse, būtent, prieš Marijampolės atstovus.

„Tuomet „Sūduva“ atvyko po taurės rungtynių, todėl jautėsi kažkokie pavargę. Toje dvikovoje mes dominavome. Net neabejoju, kad dabar jų nusiteikimas bus visai kitoks. Kita vertus, galiu pažadėti, kad ir mes būsime puikiai nusiteikę. Naujas jų treneris į žaidimą atnešė gyvumo, tad laukia įdomios rungtynės“, – šeštadienio akistatą prognozavo puolėjas, pridūręs, jog dėl gero „Trakų“ žaidimo, „Žalgiris“ savo čempiono titulo dar turės luktelti.

„Būkime biedni, bet teisingi. „Žalgirio“ šiais metais nebepavysime. Tačiau bent jau jų šventimo procesą atitolinsime (šypsosi). „Atlantas“ irgi dega. Jo žaidėjai nori medalio, tad rungtynėse su „Žalgiriu“ atiduos viską. Manau, kad šį savaitgalį „Žalgiris“ čempionu dar netaps“, – spėjo T.Labukas.

„Trakų“ – „Sūduvos“ rungtynės Vilniaus LFF stadione įvyks šeštadienį 16 val.


Šiame straipsnyje: TrakaiŽalgirisA lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių