A lygoje nebeliko komandų be taškų

Čempionus turnyro lentelėje aplenkė „Atlantas“ ir „Trakai“, „Utenis“ iškovojo pirmą pergalę.

Treti. Po pralaimėjimo Klaipėdoje „Atlantui“ 1:2 Vilniaus „Žalgiris“ praleido į priekį ne tik uostamiesčio komandą, bet ir Jonavos „Lietavą“ 1:0 įveikusius „Trakus“. Tokioje žemoje pozicijoje vilniečiai atsidūrė pirmą kartą nuo 2013-ųjų sezono pradžios.

Netesėjo. „Žalgirio“ vadovų pažadas per sezoną nepralaimėti nė sykio išgaravo kaip dūmas jau dabar, šeštajame „SMScredit.lt A lygos“ pirmenybių ture.

Įsibėgėjo. „Atlanto“ legionierius Maksimas Maksimovas „SMScredit.lt A lygoje“ įmušė jau ketvirtą kartą ir čempionato snaiperių sąraše pavijo lyderius Bahrudiną Atajičių iš „Žalgirio“ bei Nerijų Valskį iš „Trakų“. Taip yra, nors sezono pradžią dėl traumos praleidęs rusas klaipėdiečių starto sudėtyje žaidė tik antrą kartą.

Gynyba. „Atlantas“ šį sezoną praleido vos tris įvarčius. „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas šįsyk liko patenkintas savo gynėjų veiksmais, bet fakto, kad čempionai kamuolį iš savo vartų tinklo traukia triskart dažniau nei uostamiesčio komanda, nepaslėpsi. Dažniau už Vilniaus futbolininkus šiemet praleidžia tik trys lygos komandos – Marijampolės „Sūduva“, „Kauno „Žalgiris“ ir dar viena laikinosios sostinės komanda – „Stumbras“.

Atkarpa. Po pralaimėjimo pirmajame ture „Žalgiriui“, „Trakai“ po to iškovojo jau penkias pergales iš eilės.

Traumos. Mindaugas Kalonas, Andrius Velička, Karolis Šilkaitis, Rokas Sikorskis. Šie „Kauno Žalgirio“ futbolininkai dėl sveikatos bėdų praleido dvikovą su „Sūduva“. Nei atsivėrusios spragos, nei tai, kad ant suolo nebuvo kauniečių trenerio Laimio Bičkausko, žalgiriečiams nesutrukdė sužaisti 2:2 ir iškovoti tašką.

Stringa. Ambicijų pagaliau ir vėl iškovoti medalius neslepiantys marijampoliečiai nuo pirmaujančio tandemo atsilieka jau septyniais taškais.

Išvada. „Ko nusipelnėme, tą gavome“, – rungtynes Kaune, kuriose pergalė išslydo iš rankų paskutinėmis minutėmis, įvertino „Sūduvos“ treneris Aleksandaras Veselinovičius.

Nepadėjo. Į Visaginą žaisti su Utenos „Utenio“ futbolininkais „Stumbras“ atvyko rungtynių išvakarėse, bet pralaimėjimo neišvengė – dvikova baigėsi 1:0.

Atsisveikino. Su Visagino stadionu į savo miestą grįžtantis „Utenis“ atsisveikino pergale, kuri leido Aukštaitijos komandai dėl geresnio įvarčių santykio aplenkti „Stumbrą“ ir pakilti iš turnyro lentelės dugno.

Bendravimas. Pasak čempionate debiutavusio „Stumbro“ saugo Roberto Vėževičiaus, siekti rezultato galbūt trukdo ir ta aplinkybė, kad naujieji kauniečių legionieriai Eversonas Vazas bei Francisco Floresas nekalba angliškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių