A lyga: „Sūduva" užsitikrino bronzą, kovoje dėl aukso artėja atomazga

Marijampolės „Sūduvos“ ir Pakruojo „Kruojos“ dvikova „A lygoje“ baigėsi lygiosiomis rezultatu 1:1. Toks rezultatas marijampoliečiams užtikrino bronzos medalius.

Paskutinėse šio sezono rungtynėse  „Sūduva“ vertėsi be trijų futbolininkų, kurie dažnai pradėdavo rungtynes startinėje sudėtyje. Rungtyniauti negalėjo gynėjas Gytis Urba, saugai Marius Šoblinskas ir Karolis Chvedukas.

Komentarai.

„Kruojos“ strategas Aidas Dambrauskas:  „Ši pergalė mums būtų buvusi aukso vertės, bet kaip matote nepavyko jos pasiekti. Žaidimu esame patenkinti, tik sušlubavo mūsų progų realizacija. Pirmajame kėlinyje, kol mes pripratome prie aikštės, aktyviau rungtyniavo „Sūduva“. Užtrukome, kol apsipratome su aikštės plotais.Treniruojamės ant žolės, o čia teko žaisti manieže – tai yra du skirtingi dalykai. Antrajame kėlinyje tereikėjo pasinaudoti progomis ir rezultatas būtų kitoks.“

Treneris teigė, kad per likusią sezono dalį svarbesnis LFF taurės ketvirtfinalio mačas, o ne „A lygos“ čempionato rungtynės: „Per likusią sezono dalį svarbesnis bus mačas LFF taurės mačas, tačiau duosim kovą ir čempionato rungtynėse. Nežadame baigti sezono.“

Marijampolės komandos saugas Nerijus Valskis: „Rungtynės buvo sunkios, varžovai turėjo daug progų antrajame kėlinyje. Tačiau svarbiausia, kad viskas baigėsi gerai. Įvartis, kurį praleidome buvo “iš nieko„. Jeigu ne jis, galbūt būtume ramiai, gražiai pabaigę rungtynes. Žinojome, kad šios rungtynės labai svarbios. Tokių rungtynių reikia kuo daugiau, jaučiasi žaidėjų susikaupimas, “atsidavimas„. Buvo sunku, bet tikėjau mūsų  jėgomis, kad šiandien nepralaimėsime.“

„Sūduvos“ komandos vyriausiasis treneris Darius Gvildys po rungtynių kalbėjo: „Šiai dienai rezultatas yra svarbiau už patį žaidimą. Šių rungtynių antrasis kėlinys buvo “paleistas„ – koncentracijos, disciplinos stoka. Mano nuomone, komanda, siekianti trečiosios vietos, turėtų rungtyniauti solidžiau. Pirmąsias 30 minučių žaidėjai vykdė visus nurodymus – priėjimus, persigrupavimus. Kai pradėjome vėluoti, prasidėjo sunkumai. Aišku, iš vėžių truputį išmušė ir praleistas įvartis. Treneriui tokios rungtynės yra sunkios, šiandien turbūt nepavyks ilgai užmigti.“

Rungtynių eiga.

Rungtynių pradžioje abi komandos žaidė atsargų futbolą. Pirmuosius pavojingus epizodus prie varžovų vartų sukūrė aikštės šeimininkai. 11 minutę Rafaelis Ledesma, o 14 minutę Tadas Eliošius turėjo neblogas galimybes smūgiuoti į vartus, bet abiem atvejais kamuolys skriejo pro šalį.

21 minutę krito pirmasis įvartis. „Sūduvos“ dešiniojo krašto gynėjas Valdemaras Borovskis tiksliai perdavė kamuolį baudos aikštelėje buvusiam Rafaeliui Ledesmui, kuris smūgiu pažeme išvedė savo komandą į priekį.

Po įmušto įvarčio žaidimas aikštėje nepasikeitė. Abi komandos ir toliau žaidė atsargiai, nesukurdamos daug progų prie varžovų vartų. Marijampolės manieže susirinkusių žiūrovų liūdesiui, „Kruojos“ futbolininkai sugebėjo išnaudoti vieną iš retų savo progų. 38 minutę Sergėjus Žygalovas stipriu smūgiu pažeme nepaliko vilčių Pavelui Davidovui.

Antrame kėlinyje vaizdas aikštėje pasikeitė iš esmės. „Kruojos“ futbolininkai perėmė iniciatyvą ir surengė ne vieną pavojingą ataką prie aikštės šeimininkų vartų.

„Sūduvos“ vartininkas P.Davidovas buvo priverstas gelbėti savo komandą po S.Žygalovo ir Donato Petrausko smūgių galva. Tuo tarpu po Ernesto Veliulio ir Donato Strockio bandymų persverti rezultatą marijampoliečius išgelbėjo tik vartų skersinis.

Bene geriausią galimybę pasižymėti 73 minutę turėjo jau minėtas D.Petrauskas. „Kruojos“ saugas po kampinio laimėjo kovą baudos aikštelėje, iš geros padėties smūgiavo į vartus, bet kamuolys skriejo virš vartų.

Per likusį laiką marijampoliečiai taip pat sukūrė keletą pavojingų atakų, bet didesnę laiko dalį gynėsi nuo varžovų atakų. Aikštės šeimininkams apsiginti pavyko ir trečiąją vietą „A lygoje“ reiškiantis rezultatas buvo išlaikytas.


Šiame straipsnyje: futbolasA lygaSūduva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių