A lyga: „Stumbras“ nusileido į antrą vietą pakilusiai „Sūduvai“

  • Teksto dydis:

Įmušusi du greitus įvarčius Marijampolės „Sūduva“ neturėjo didesnių problemų su pirmą kartą sezone ant natūralios vejos žaidusiu Kauno „Stumbru“ II A lygos rato starte.

Pergalė rezultatu 2:0 (2:0) suvalkiečius bent trumpam nusiuntė į antrąją turnyro lentelės vietą, iš kurios juos išstumti gali rungtynėmis mažiau sužaidęs Klaipėdos „Atlantas“.

Po pralaimėjimo „Žalgiriui“ pirmojo rato pabaigoje treneris Vladimiras Čeburinas nusprendė kiek pakeisti starto sudėtį ir visų pirma pakeitė gynybos liniją, tiek Radanfahą Abu Bakrą, tiek Algį Jankauską palikdamas ant atsarginių suolo, išleisdamas dar nematytą Henrio Ndongo ir lygoje debiutavusio Aleksandaro Živanovičiaus porą.

Tai pasiteisino – iki tol viena daugiausiai įvarčių praleidusi „Sūduva“ antrą kartą sezone išlaikė vartus sausus.

Puolime aikštės šeimininkai saugią persvarą susikrovė per pusę pirmojo kėlinio. Karolis Laukžemis ir Marjanas Altiparmakovskis įmušė du identiškus įvarčius, kai po perdavimų link vartų oro dvikovas laimėję komandos draugai jiems galva numetė kamuolį. Legionieriui iš Kroatijos tai buvo pirmasis įvartis vilkint „Sūduvos“ marškinėlius.

Rezultatas galėjo būti ir didesnis tačiau sykį perdavimo baudos aikštelėje sulaukęs M.Altiparmakovskis griebėsi už galvos, kai visiškai laisvas mušė šalia vartų. Vėliau po stipraus K.Laukžemio smūgio „Stumbro“ vartininkas Rodrigo Josviakis kamuolio neišlaikė, bet savo klaidą ištaisė, neleisdamas pasižymėti prie jo prišokusiam Robertui Vėževičiui.

Padirbėti varžovų vartų sargą privertė ir Andro Švrljuga, kurio tolimą šūvį pažeme R.Josvkiakis atrėmė šuoliu.

Svečiai iš Kauno iki pertraukos surengė vos vieną įvarčiu galėjusią pasibaigti ataką, kai kamuolį iš gynėjo iškrapštęs Levanas Matčarašvilis atliko aštrų perdavimą link vartų, o Mariaus Papšio smūgis praskriejo visai šalia virpsto.

Po pertraukos šlapia ir sunki aikštė neleido futbolininkams pademonstruoti visų savo sugebėjimų, atakas gadino netikslūs perdavimai, žaidimas daugiausiai vyko aikštės viduryje. Nei vienai komandai nepavyko perimti iniciatyvos, vartininkai darbo praktiškai neturėjo. Žaidimo nepagyvino ir trenerių atlikti keitimai.

„Stumbras“ bandė artėti prie varžovų vartų, tačiau jokios grėsmės nesukūrė. Į vartus dusyk mušė Benjaminas Boatengas, bet abu jo smūgiai tikslo nepasiekė. Persvarą susikrovusi „Sūduva“ taip pat neforsavo žaidimo tempo ir ramiai laukė dvikovos pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių