A lyga: „Klaipėda“ pralaimėjo Gargždų „Bangai“

Vakarų Lietuvos derbyje santykius aiškinosi lygos debiutantė „Klaipėda“ ir Gargždų „Banga“.

Praėjusiame ture sustabdę Panevėžio „Ekraną“, „Bangos“ futbolininkai į Klaipėdą atvyko būdami pakilios nuotaikos. To paties negalima buvo pasakyti apie uostamiesčio komandą, kuri savaitgalį Vilniuje beviltiškai pralaimėjo „Žalgiriui“.

Jau 10-ą susitikimo minutę šansą išvesti savo komandą į priekį turėjo „Bangos“ saugas Gytis Gailius, kuris atsidūrė vienas prieš „Klaipėdos“ vartininką Liudviką Valių, bet jo nepergudravo, rašo futbolas.lt.

Netrukus, po „Klaipėdos“ saugo Mariaus Papšio smūgio iš 20-ies metrų, paprakaituoti teko ir „Bangos“ vartų sargui Igoriui Spiridonovui.

Pirmojo kėlinio viduryje vėl darbavosi L.Valius, kuris kumščiais atmušė Gvido Juškos baudos smūgį. 30-ą minutę „Klaipėdos“ vartų saugumui vėl grasino G.Gailius, kuris dar kartą iššoko vienas prieš L.Valių, tačiau smūgiavo pro šalį.

Vis dėlto 44-ą minutę „Bangai“ pavyko įveikti aikštės šeimininkų gynybos užtvaras. Sulaukęs Karolio Urbaičio perdavimo iš krašto, G.Juška smūgiu galva iš kelių metrų nuginklavo L.Valių - 1:0.

Antrajame kėlinyje G.Juška toliau terorizavo „Klaipėdos“ gynybą. 47-ą minutę „Bangos“ puolėjas uždirbo baudos smūgį ir pats pabandė įmušti, tačiau tai padarė nesėkmingai.

81-ą minutę G.Juška vėl buvo arti antrojo įvarčio, tačiau puolėjo iš toli smūgiuotą kamuolį L.Valius nukreipė virš skersinio.

Kas nepavyko G.Juškai, tą jau po minutės atliko G.Gailius, kuris pasinaudojo Rimvydo Grudžio perdavimu ir smūgiu iš 10-ies metrų pasiuntė kamuolį į „Klaipėdos“ vartus - 0:2.

„Bangos“ pergalę paskutinę susitikimo minutę įtvirtino G.Juška - 0:3.

„Klaipėda“: Valius; Jackus, Lukoševičius, Birškys, Surblys, Papšys, Grigaravičius, Anisimenko, Stockij, B.Biskys, Vyšniakov.

„Banga”: Spiridonov; Urbaitis, Gordej, Ivanauskas, Padaigis, Lipskis, Grudys, Gailius; G.Juška, Staponka.


Šiame straipsnyje: FC KlaipėdaGargždų Banga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių