A lyga: „Atlantas“ svečiuose neprilygo „Trakų“ futbolininkams

Penktadienį Lietuvos futbolo A lygos čempionate sužaistos vienerios 24-ojo turo rungtynės. Trakų "Trakai" Vilniuje 3:0 (1:0) sutriuškino Klaipėdos "Atlantą". Po šios pergalės Edgaro Jankausko auklėtiniai (24 rungtynės) turi 46 taškus ir žengia antroje vietoje. Tiek pat mačų sužaidę uostamiesčio futbolininkai surinko 34 taškus ir yra penkti. 

"Trakams" dėl traumos negalėjo padėti Besiki Amašukeli, o dėl diskvalifikacijos - Jurijus Mamajevas. "Atlanto" gretose nebuvo ranką susilaužiusio Tado Eliošiaus.

Šį sezoną "Atlantas" A lygos pirmenybėse trakiškių neįveikė nė karto ir į jų vartus neįmušė nė vieno įvarčio. Pirmajame rate komandos sužaidė lygiosiomis 0:0, antrajame rezultatu 2:0 pergalę šventė "Trakai".

Senosios sostinės riteriai šiandien pademonstravo geresnį žaidimą ir pelnytai laimėjo. Pirmasis įvartis į svečių vartus krito jau 6-ąją mačo minutę. Aikštės šeimininkus į priekį išvedė legionierius iš Baltarusijos Jurijus Kendyšas. Šį sezoną 23 metų saugas pasižymėjo trečią kartą.

34 min. "Trakai" surengė pavojingą ataką - iš pradžių smūgiavo Tadas Labukas, po to Ronaldas Solominas, tačiau klaipėdiečiams pavyko apsiginti. Komandos išėjo ilsėtis "Trakams" pirmaujant 1:0.

Antrojo kėlinio viduryje "Atlanto" žaidėjas Ovidijus Verbickas turėjo puikią galimybe išlyginti rezultatą, bet ja nepasinaudojo.

77 min. rezultatas tapo 2:0. Po T.Labuko perdavimo įvartį pelnė neseniai "Trakus" papildęs puolėjas Lukas Kochanauskas. A lygoje tai buvo vienuoliktasis Luko įvartis. 82 min. uostamiesčio vartininką Mantą Galdiką kaire koja nuginklavo saugas Vytautas Lukša - 3:0.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bocmanas

Bocmanas portretas
Nu šakės. Atlantas liks be medalių, o tai turėtų reikšti rusų pasitraukimą iš klubo. Kam jiems bus reikalinga komanda, kuri nežais Europos turnyruose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių