Lyderiams nerūpi, kas juos pakeis

Vakar finišavo Europos futbolo čempionato finalo turnyro varžybos grupėse, tačiau kai kurie žaidėjai, nelaukdami rezultatų, jau pareiškė baigsią karjerą savo šalių rinktinėse.

Metas atsisveikinti

"Šis čempionatas man bus paskutinis su rinktine, nesvarbu, kiek mes čia pasieksime. Norėčiau, kad žengtume į aštuntfinalį ar dar toliau – tuomet atsisveikinimą tektų atidėti, tačiau bet kokiu atveju ta valanda išmušė", – prieš birželio 22-osios rungtynes su belgais kalbėjo 34-erių Švedijos vienuolikės lyderis Zlatanas Ibrahimovičius.

Po pralaimėjimo Turkijos ekipai 0:2 su Čekijos rinktine atsisveikino 34-erių saugas Jaroslavas Plašilas ir jo bendraamžis puolėjas Davidas Lafata, padėti tašką ketina ir 34-erių vartininkas Petras Čechas bei 35-erių saugas Tomašas Rosickis.

Vokietijos komandoje karjerą baigia 31-ų puolėjas Lukašas Podolskis, Švedijos – 33-ejų saugas Kimas Källströmas, Italijos – 35-erių gynėjas Andrea Barzagli, Kroatijos – 34-erių gynėjas Darijo Srna, Islandijos – 37-erių puolėjas Eiduras Gudjohnsenas, Airijos – 35-erių puolėjas Robbie Keane'as.

"Manęs dažnai klausinėja: ar galvoji, kas tave pakeis? Man tai nerūpi. Kai aš atėjau į rinktinę, iš senbuvių girdėjau tą patį", – sakė R.Keane'as.

Kapitonui nepasisekė

"Aš nenurodinėju, kuris žaidėjas privalo mušti 11 m baudinį, jie sprendžia patys", – pareiškė Ispanijos rinktinės vyriausiasis treneris Vicente'as del Bosque.

Rungtynių su kroatais antrą kėlinį ispanų ekipos gynėjas Sergio Ramosas turėjo galimybę persverti rezultatą savo komandos naudai, tačiau nerealizavo 11 m baudinio.

Po penkiolikos minučių Kroatijos vienuolikei pergalingą įvartį pelnė Ivanas Perišičius.

Paaiškėjo, kad iš pradžių 11 m baudinį ketino smūgiuoti saugas Andresas Iniesta, tačiau neprieštaravo, kai to paprašė rinktinės kapitonas S.Ramosas.

"Jis atrodė labai užtikrintas", – teigė A.Iniesta.

"Paskutinę akimirką persigalvojau, kaip smūgiuoti. Galbūt tai ir lėmė, kad neįmušiau įvarčio. Tačiau gerai, kad nepasisekė būtent dabar, o ne aštuntfinalyje ar pusfinalyje", – svarstė S.Ramosas.

Airis gurkštelėjo acto

Marselyje, kur anksčiau miestą nusiaubė Rusijos, Anglijos chuliganai, pasižymėjo ir Lenkijos futbolo ultros.

Prieš ir po rungtynių su Ukrainos futbolininkais lenkų sirgaliai iš Krokuvos "Wisla", Chožuvo "Ruch", Lodzės "Widzew" klubų atakavo saviškius – Varšuvos "Legia", Poznanės "Lech", Vroclavo "Sląsk" gerbėjus. Apsipliekę tarpusavyje, Lenkijos futbolo chuliganai puolė ukrainiečius.

Policija sulaikė kelias dešimtis mušeikų.

Gėdingą nesėkmę patyrė vienas Airijos sirgalius, surizikavęs pavogti iš viešbučio Bordo mieste kelis butelius, kaip jam atrodė, gero prancūziško vyno.

Deja, nekantraudamas ir tiesiog parke godžiai gurkštelėjęs grobio, airis vos nepakratė kojų – buteliuose buvo actas.

Herojai: I.Perišičiaus (mėlyna apranga) įvartis lėmė pergalę Kroatijai, nes ispanas S.Ramosas (Nr. 15) nerealizavo 11 m baudinio.

Atsisveikina: Z.Ibrahimovičius nusprendė baigti karjerą Švedijos rinktinėje.

Azartas: Lenkijos futbolo chuliganai, aplamdę šonus vieni kitiems, vėliau susimušė su ukrainiečiais.

 

Statistika

Ukraina–Lenkija 0:1 (0:0). Marselio "Velodrome" stadionas, 58 874 žiūrovai. Įvartis: J.Blazsczykowskis (54 min.).

Šiaurės Airija–Vokietija 0:1 (0:1). Paryžiaus "Parc des Princes" stadionas, 44 125 žiūrovai. Įvartis: M.Gomezas (30 min.).

Čekija–Turkija 0:2 (0:1). Lanso "Bollaert-Delelis" stadionas, 32 836 žiūrovai. Įvarčiai: B.Yilmazas (10 min.), O.Tufanas (65 min.).

Kroatija–Ispanija 2:1 (1:1). Bordo stadionas, 37 245 žiūrovai. Įvarčiai: N.Kaliničius (45 min.), I.Perišičius (87 min.) / A.Morata (7 min.).

C grupė

1. Vokietija  2  1  0  3:0  7

2. Lenkija  2  1  0  2:0  7

3. Š.Airija  1  0  2  2:2  3

4. Ukraina  0  0  3  0:5  0

D grupė

1. Kroatija  2  1  0  5:3  7

2. Ispanija  2  0  1  5:2  6

3. Turkija  1  0  2  2:4  3

4. Čekija  0  1  2  2:5  1


Šiame straipsnyje: futbolassportasEuro 2016

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių