Lietuvos U-19 rinktinė neprilygo portugalams, paguodė tik du G.Sirgėdo įvarčiai

Penktadienį Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione Lietuvos U-19 futbolo rinktinė žaidė paskutines Europos čempionato A grupės rungtynes su Portugalijos komanda ir pralaimėjo varžovams 2:4.

Lietuviai prieš mačą turėjo teorinių vilčių žengti į turnyro pusfinalį. Jiems reikėjo mažiausiai dviem įvarčiais nugalėti portugalus ir laukti Ispanijos futbolininkų pergalės prieš olandus. Tačiau tokia misija mūsiškiams pasirodė neįmanoma.

Portugalai žaidė pranašiau ir iki pertraukos įgijo dviejų įvarčių persvarą. Antrojo kėlinio pradžioje jie pirmavo net 3:0. Aikštės šeimininkams abu įvarčius baudos smūgiais pelnė Gratas Sirgėdas. Šis saugas per čempionatą iš viso pelnė tris įvarčius ir mūsų rinktinėje buvo rezultatyviausias.

Lietuviams per trejas rungtynes nepavyko pelnyti nė taško. Pirmąją dvikovą jie labai apmaudžiai 2:3 pralaimėjo olandams, o vėliau 0:2 nusileido  Europos čempionei Ispanijai.Tad Lietuvos U-19 rinktinė grupėje liko paskutinė.

Lietuva U-19 - Portugalija U-19 2:4 (0:2)

8 min. [1 – 0] Marcos Lopes

45 min. [2 – 0] Džiugas Petrauskas (į savus vartus)

51 min. [3 – 0] Tobias Figueiredo (11 m)

53 min. [3 – 1] Gratas Sirgėdas

65 min. [4 – 1] Carlos Mane

90 min. [4 – 2] Gratas Sirgėdas

Lietuvos rinktinės starto sudėtis: Tomas Švedkauskas, Džiugas Petrauskas, Julius Aleksandravičius, Rolandas Baravykas, Lukas Narbutas, Simonas Stankevičius, Donatas Kazlauskas, Lukas Spalvis, Justinas Januševskis, Gratas Sirgedas, Klaidas Jaškus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Tokio gero žaidimo iš Lietuvos rinktinės šiame turnyre nesitikėjau. Greitos atakos, kamuolio laikymas, tolimi tikslus perdavimai, varžovo presingas dalyvaujant 3-4 žaidėjams, taiklūs smūgiai į vartus, puiki individuali technika. Trūksta žodžių išreikšti susižavėjimui. Tik paskutinis įvartis į portugalų vartus nepatiko. Kažkaip nestandartiškai, "nelietuviškai" buvo atliktas baudinys. Daugiau tai "negudraukit". O labiausiai patiko kairysis mūsų gynybos kraštas - iš devynių praleistų įvarčių (iš jų vieną dar įsimūšėme patys, ir viena praleidome iš 11 m., taigi lieka septyni iš žaidimo)šeši, t.y. praktiškai visi buvo praleisti per kairįjį kraštą. Ir visi panašūs kaip žvirbliai. Tą gynėją reiktu apdovonoti lietuvišku skilandžiu ir kaimiškų agurkų pintine. Iš jo išaugs žaidėjas. Turbūt supratote, kad ne viskas tiesa, ką išsakiau. Lietuvos futbole prošvaičių neatsirado. Jam vadovauja bedvasės būtybės, nepakylančios aukščiau asmeninės naudos ir šabloniškų paistalų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių