Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė nugalėjo bendraamžius iš Suomijos

  • Teksto dydis:

Europos jaunimo (iki 21 metų) futbolo čempionato atrankos varžybų 3 grupės paskutinėse rungtynėse antradienį Lietuvos rinktinė išvykoje 2:0 (0:0) nugalėjo bendraamžius iš Suomijos.

51-ąją min. Justinas Marazas išvedė lietuvius į priekį, o jau per teisėjo pridėtą laiką rezultatą padvigubino Giedrius Matulevičius (90+2 min.). Pastarojo smūgį nuo 11 m žymos atrėmė suomių vartininkas, tačiau lietuvis suskubo prie kamuolio ir pasiuntė jį į vartus.

Susitikime su Farerų salomis negalėjęs žaisti gynėjas Rimvydas Sadauskas antradienio rungtynėse ryšėjo kapitono raištį, tačiau komandai dėl surinktų geltonų kortelių negalėjo padėti Eligijus Jankauskas. Jį startiniame vienuoliktuke pakeitė Dovydas Virkšas.

Mačo pradžioje abi komandos pavojingų progų nesukūrė, bet lietuviai žaidė pasitikėdami savimi ir 27 minutę turėjo rimtesnę galimybę įmušti. Po puikaus Justino Marazo perdavimo iš krašto, Justas Lasickas įkirto į baudos aikštelę, bet jo smūgį iš arti blokavo varžovas. Suomiai taip pat grasino svečių vartams. 36 minutę gražus varžovų išpuolis baigėsi smūgiu į skersinį. Kėlinio gale Lietuvos rinktinė varžovų gynybai nedavė ramybės. 45 minutę Danielis Romanovskis susikūrė erdvės baudos aikštelėje ir jo pavojingą smūgį blokavo vartininkas Hugo Keto. Atšokusį kamuolį iš arti smūgiavo J. Lasickas, bet vartų sargas vėl išgelbėjo savo komandą.

Po pertraukos lietuvių žaidimas davė vaisių. 53 minutę po J. Lasicko perdavimo į kairįjį baudos aikštelės kraštą, D. Romanovskis pataikė į virpstą, bet prie atšokusio kamuolio pirmas suskubo J. Marazas ir tiksliai smūgiavo iš arti. Tai buvo pirmasis jo įvartis jaunimo rinktinėje. Mažai pritrūko, kad Lietuvos komanda 63 minutę įmuštų ir antrą įvartį. Dar vienoje kontratakoje D. Virkšas iš krašto atliko perdavimą prieš vartus išbėgančiam J. Marazui, bet jam pritrūko kelių centimetrų, kad įmuštų kamuolį į vartus. 78 minutę vos varžovų nenuginklavo Giedrius Matulevičius. Saugo smūgį baudos aikštelėje blokavo varžovas, o kamuolys skriejo šalia virpsto.

Iki mačo galo solidžiai apsigynę Lietuvos futbolininkai sugebėjo pridėti ir antrą įvartį. Edvinas Baniulis baudos aikštelėje išprovokavo varžovo pražangą ir arbitras skyrė 11 m baudinį. Prie kamuolio stojęs G. Matulevičius pirmu bandymu neįveikė vartininko, bet pataikė kamuolį į vartus pakartotiniu smūgiu.

Lietuvos rinktinė per dešimt rungtynių surinko 8 taškus ir 3 grupėje užėmė penktąją vietą. Suomiai su 9 taškais liko ketvirti. Pirmąją vietą grupėje užėmė ir į pagrindines varžybas pateko Danija (23 tšk.), tuo tarpu Lenkijos rinktinė (22 tšk.) žais atkrintamosiose varžybose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Antri nuo galo. Lopai !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių