Lietuvos futbolo rinktinės treneris E. Jankauskas: turime išlikti pozityvūs

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas po pralaimėjimo UEFA Tautų lygos turnyre Rumunijos komandai apgailestavo dėl išsprūdusios galimybės iškovoti pirmuosius taškus.

Lietuvos futbolininkai Vilniuje vykusiame mače po 90-ąją min. Artūros Žulpos pelnyti įvarčio buvo išlyginę rezultatą žaisdami su rumunais, bet jau per teisėjo pridėtą svečiai išplėšė pergalę.

„Po tokios skausmingos pabaigos nesinorėtų daug kalbėti, bet noriu padėkoti vyrams, kurie labai gerai žaidė, šauniai kovėsi. Jie negailėdami savęs vykdė mūsų susitarimus. Kažkas nepavyko, kažkas pavyko. Priešininkas buvo galingas, nebuvo lengva stabdyti rumunus. Bet vyrai nenuleido galvų po pirmojo kėlinio, tikėjome, kad sulauksime savo progų ir mūsų darbas atsipirks. Pelnėme nuostabaus grožio įvartį. Gaila, kad taip viskas pasibaigė. Manau, kad buvome verti daugiau“, - po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjo E. Jankauskas.

Pirmasis rumunų įvartį krito jau 13-ąją min. Būtent rungtynių pradžioje rumunai turėjo ryškesnį pranašumą.

„Žinojome, kad jie yra greitesni, techniškesni. Mes bandėme tai kompensuoti savo atsidavimu, kova ir mums tas pavyko. Praleidome apmaudų įvartį, kuris buvo pelnytas po mūsų klaidos. Bet negaliu reikšti priekaištų žaidėjams už jų atsidavimą. Turime į viską žiūrėti pozityviai. Reikia įvertinti priešininką. Tokios rungtynės, nepaisant skaudžios pabaigos, turi duoti mums daug optimizmo“, - teigė E. Jankauskas.

Lietuvos rinktinė lygiu rezultatu džiaugėsi vos kiek ilgiau nei 3 min. E. Jankauskas prisipažino, kad paskutinę mačo atkarpą buvo galima sužaisti solidžiau.

„A. Žulpos įvartis pakeitė rezultatą. Likus žaisti 3 min., pasireiškė varžovų meistriškumas. Mums nepasisekė gynyboje, neužblokavome perdavimo. Galbūt žaidėjams pritrūko patirties. Galbūt reikėjo žaisti kitaip, „deginti“ laiką, bes mes žaidėme garbingai, neieškojome specialių laiko stabdymų“, - teigė E. Jankauskas.

Treneris prisipažino, kad žaidėjus tokie pralaimėjimai veikia skaudžiai ir rūbinėje tvyrojo liūdna atmosfera.

„Gaila, kad už visą darbą, kurį atlikome, nieko negavome. Bet atlikome didelį darbą, atidavėme visas jėgas. Galime didžiuotis savo pasirodymu, tik apmaudu, kad už tai taškų negavome“, - pabrėžė treneris.

Jau po trijų dienų lietuvių laukia akistata su Juodkalnija.

„Žinome iš praktikos, kaip mums sunku būna po tokio trumpo laiko tarpo, bet turime ruoštis“, - sakė E. Jankauskas.

Vilniaus savivaldybė ketvirtadienį paskelbė, kad pasiekė susitarimą dėl nacionalinio stadiono ir jį ketina pastatyti iki 2022 metų

„Tokių paskelbimų buvo jau ne vienas ir tokius girdėjome jau prieš gerą dešimtmetį, bet reikia tikėtis. Tikiuosi, kad šįkart pajudėsime į priekį ir nebereikės raudonuoti prieš svečius, nebebus kuriame anekdotai „Twiteryje“ ir turėsime normalų stadioną, kur galėsime garbingai priimti varžovus“, - vylėsi E. Jankauskas.

Rumunijos rinktinės treneris Cosminas Contra po rungtynių džiaugėsi iškovotais svarbiais taškais.

„Rungtynes pradėjome pakankamai aktyviai ir pavyko pelnyti įvartį. Tuomet žaidimo braižas pasikeikė, bet jis buvo toks, kokio ir norėjome. Antroje rungtynių pusėje Lietuvos rinktinės žaidėjai pradėjo ilgiau kontroliuoti kamuolį ir sukėlė mums tam tikrų problemų. Leidome lietuviams susikurti progas ir praleidome įvartį. Džiaugiuosi, kad vyrai parodė charakterį, surado savyje jėgų ir rungtynes pabaigėme su sau palankiu rezultatu“, - sakė C. Contra.

Rungtynes stebėjo vos kiek daugiau nei 2 tūkst. žiūrovų, o grupė Rumunijos rinktinės sirgalių buvo girdini labiau nei lietuvių sirgaliai.

„Mes džiaugiamės, kad turime aktyvius sirgalius ir galėjome juos nudžiuginti pergale“, - pridūrė C. Contra.

5 taškus po trejų rungtynių turinti Rumunija 4 grupėje užima antrąją vietą, o taškų nepelniusi Lietuva žengia paskutinė - ketvirta.

Kitas rungtynes lietuviai žais sekmadienį vėl namuose su Juodkalnijos futbolininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Katastrofa!!!!!Totalus dugnas!O "treneris" apie optimizma peza.Lauk tooooki "specialista"! Negriztamai laaaaauk!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių