Lietuvos futbolo rinktinei - antausis nuo nykštukinio Liuksemburgo

Lietuvos nacionalinė vyrų futbolo rinktinė trečiadienį išvykoje draugiškose rungtynėse išmėgino jėgas su Liuksemburgo ekipa. Nors po Deivydo Matulevičiaus įvarčio lietuviai pirmavo, du praleisti įvarčiai po pertraukos lėmė skaudų pralaimėjimą rezultatu 1:2.

Paaiškėjo komandų startinės sudėtys, Lietuvos vienuoliktukas atrodys taip: G.Arlauskis, V.Andriuškevičius, T.Kijanskas, T.Mikuckis, V,Borovskij, A.Novikovas, K.Ivaškevičius, M.Kalonas, M.Stankevičius, D.Šernas, D.Matulevičius. Atsargoje: E.Zubas, E.Vaitkūnas, M.Kuklys, D.Česnauskis, E.Česnauskis, T.Eliošius, S.Mikoliūnas, V.Lukša, F.Černych, E.Razulis.

Liuksemburgo sudėtis tokia: J.Joubert, M.Chanot, B.Payal, S.Bensi, A.Joachim, C.Philipps, M.Mutsch, L.Jans, M.Janisch, D.Turpel, L. Gerson. Atsarginiai: M.Oberweis, A.May, G.Blaise, E.Hoffmann, R.Peters, Y.Bastos, A.Luisi, T.Laterza, A.Bukvic.

20:32 - Rungtynės jau prasidėjo, mūsų rinktinė atrodo užsivedusi ir pasiruošusi siekti pergalės!

20:43 - Pradžia pakankamai rami. Pirmosiomis minutėmis Giedrius Arlauskis susidūrė su varžovu ir keletą minučių futbolininkams buvo suteikiama medicininė pagalba, tad žaidimas buvo sustabdytas. Aštriausią momentą kol kas sukūrė Arvydas Novikovas, tačiau jam prasiveržus kraštu kelią pastojo du gynėjai.

20:44 - Jei iš pradžių palaikyti kamuolio lietuviams niekaip nepavyko, tai 12-ąją minutę Vytautas Andriuškevičius iš krašto pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, kur ne pirmu bandymu, tačiau iš antro karto jį techniškai apdorojo Darvydas Šernas ir pavojingai smūgiavo į vartus. Vartininkas kamuolį nukreipė į kampinį.

20:46 - ĮVARTIS!!! 15-ąją minutę po perdavimo į baudos aikštelę D.Šernas šauniai pakovojo dėl kamuolio, šis nukrito tiesiai Deivydui Matulevičiui, kuris iš maždaug septynių metrų koja smūgiavo tiksliai – 1:0!

20:50 - Keitimas Lietuvos rinktinėje, pirmosiomis minutėmis susižeidusį G.Arlauskį keičia E.Zubas.

21:05 - Liuksemburgas irgi nesnaudžia ir surezgė dvi tikrai pavojingas atakas. Abu kartus buvo smūgiuojama į vartų plotą, tačiau patikimai sužaidė E.Zubas. Lietuviai labiau mėgina žaisti tolimais perdavimais, tačiau pastaruoju metu puolėjams už sunkokai sekasi kabintis už kamuolių. Žiūrovų – tūkstantis pusantro. Taip pat tribūnose ir dešimt lietuvių, garsiai palaikančių mūsų rinktinę.

21:09 - Jau antrasis keitimas. Vietoje V.Borovskio aikštėje pasirodo D.Česnauskis.

21:15 - 38-ąją minutę M.Stankevičius uždirbo baudos smūgį praktiškai idealioje vietoje, tik truputį už 16 metrų žymos ir tiesiai prieš vartus. Prie kamuolio stojo A.Novikovas, deja, jo smūgiuotas kamuolys sudrebino skersinį.

21:25 - 45-ąją minutę šansą padidinti pranašumą turėjo D.Šernas – iš maždaug 12 metrų puolėjas griūdamas smūgiavo visai greta virpsto. Tiesa, jau po dviejų minučių šeimininkai smūgiavo iš eigos kairiajame krašte, laimei, kamuolys į vartų plotą neskriejo. Įdomu tai, jog apskritai prie pirmojo kėlinio buvo pridėtos net keturios minutės! Kol kas 1:0, laukiame antrojo kėlinio.

21:45 - Deja, vos prasidėjus antrajam kėliniui (48 min.) Liuksemburgas lygina rezultatą. Vienas varžovų futbolininkas prasiveržė aikštės viduriu, mūsų gynėjas kamuolį slysdamas išmušė, tačiau jis atiteko A.Joachim, kuris iš dešinio krašto nuginklavo E.Zubą (1:1).

21:49 - Arvydas Novikovas pavojingai iš maždaug 20 metrų prasmūgiavo pažeme, tačiau vartininkas kamuolį pagavo. Trečiasis keitimas mūsų rinktinėje – A.Novikovą keičia S.Mikoliūnas.

21:55 - Lietuvos rinktinė kontroliuoja įvykius aikštėje, ilgiau laiko kamuolį, tačiau trūksta aštrumo. 55-ąją minutę V.Andriuškevičius prieš save išvydo geltoną kortelę. Kiek anksčiau M.Kalonas gavęs kamuolį baudos aikštelės krašte nusprendė atiduoti perdavimą, tačiau šį sumanymą perskaitė gynėjai.

22:06 - Lietuviams sunkiai sekasi pralaužti varžovų gynybinius ledus. Protingai viduryje žaidžiantys šeimininkai neleidžia mūsų rinktinei pilnai kontroliuoti aikštės vidurio, o kraštuose gavus kamuolį nei D.Šernui, nei D.Matulevičiui nepavyko varžovų suklaidinti žaidžiant vienas prieš vieną.

22:10 - 75-ąją minutę V.Lukša pasirodo aikštėje, jis keičia M.Kaloną.

22:15 – Liuksemburgas išsiveržia į priekį. Po atakos kairiu kraštu varžovų futbolininkas suklaidino gynėją ir pasiuntė kamuolį į viršutinį kampą iš maždaug 15 metrų. 1:2…

22:16 – Geltona kortelė rodoma M.Stankevičiui ir Liuksemburgo rinktinės žaidėjui. M.Kuklys keičia K.Išvaškevičių.

22:18 – D.Šernas keičiamas, vietoje jo aikštėje pasirodo E.Razulis.

22:30 - Rungtynių pagrindiniam laikui einant į pabaigą po D.Česnauskio perdavimo į baudos aikštelę galva visai šalia vartų smūgiavo S.Mikoliūnas. 94-ąją minutę pavojingai smūgiavo M.Kuklys, tačiau išplėšti bent lygiųjų nepavyko. Apmaudus pralaimėjimas 1:2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių