Lietuvos futbolo čempionai įveikė brazilus

  • Teksto dydis:

Brazilijoje naujajam futbolo čempionui besiruošiantis šalies čempionas Vilniaus "Žalgiris" kontrolinėse rungtynėse penktadienį 3:2 (1:1) įveikė ketvirtajame pagal pajėgumą šios šalies divizione žaidžiančią sostinės "Brasiliense" vienuolikę.

Brazilijoje naujajam futbolo čempionui besiruošiantis šalies čempionas Vilniaus "Žalgiris" kontrolinėse rungtynėse penktadienį 3:2 (1:1) įveikė ketvirtajame pagal pajėgumą šios šalies divizione žaidžiančią sostinės "Brasiliense" vienuolikę.

Jau 21-ąją minutę Vytautas Lukša išvedė svečius į priekį.

Lietuvos čempionai nemažino apsukų, tačiau 31-ąją minutę po abejotino teisėjo sprendimo Mantui Fridrikui buvo užfiksuota pražanga baudos aikštėje ir šeimininkai tiksliu smūgiu nuo 11 metrų žymos išlygino rezultatą.

Pirmajame kėlinyje komandos dar apsikeitė keliomis pavojingomis atakomis, tačiau nei vienai iš jų nepavyko pasižymėti.

Antrąjį kėlinį žalgiriečiai pradėjo su tokiu pačiu užsidegimu, kaip ir pirmajame kėlinyje, tačiau ilgai džiaugtis neteko. 70-ąją minutę žalgiriečių puolėjui Elivelto buvo užfiksuotas žaidimas ranka, tačiau su tuo nesutiko neseniai po keitimo pasirodęs Andro Švrljuga. Teisėjas nusprendė nesitaikstyti su futbolininko ginčais ir iš karto išsiuntė jį į persirengimo kambarį parodydamas raudoną kortelę.

Tuo žalgiriečių bėdos nesibaigė: vos po dviejų minučių Sauliui Klevinskui antrą kartą rungtynių metu teko traukti kamuolį iš vartų tinklo. Po pražangos Vilniaus klubo baudos aikštės prieigose, varžovų smūgiuotą kamuolį S. Klevinskas puikiai sureagavęs atrėmė, tačiau dėkingai atšokusį kamuolį "Brasiliense" futbolininkai pasiuntė į tuščius vartus ir taip persvėrė rezultatą savo naudai - 2:1.

Tačiau susitikimo pabaigoje "Žalgirio" žaidėjai parodė savo čempionišką charakterį ir per kompensuotą laiką įmušė du įvarčius. 90+1-ą minutę antrą kartą pasižymėjo V. Lukša, kai po Arturo Skuratovičiaus perdavimo liko vienas prieš brazilų vartininką ir lengvai pasiuntė jį į vartus. Vos po dviejų minučių, kilus nemažam chaosui prie "Brasiliense" vartų po keitimo pasirodęs Adi Rocha iš pradžių neišnaudojo vienos progos, kai buvo atsidūręs vienas prieš vartininką, tačiau atsigriebė po puikaus Jakubo Wilko perdavimo ir pačioje rungtynių pabaigoje išplėšė žalgiriečiams pergalę rezultatu 3:2.

Tai buvo antroji Vilniaus "Žalgirio" pergalė treniruočių stovyklos Brazilijoje metu. Pirmoji buvo iškovota Resifėje prieš "Santa Cruz" futbolininkus, kai žalgiriečiai laimėjo po 11 metrų baudinių serijos.

Lietuvos čempionai didžiausioje Pietų Amerikos šalyje sužais dar vienerias rungtynes - vasario 1-ąją jie susitiks su "Vila Nova" futbolininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių