Lietuvoje viešėjęs „Barcelonos“ puolėjas: lietuviai ne futbolą žaidė, o bėgiojo

Europos Čempionų lygos nugalėtojas, dukart UEFA taurės laimėtojas, šešiskart Ispanijos čempionas. Tai tik dalis titulų, kuriais gali didžiuotis Lietuvą aplankęs legendinis šios šalies futbolininkas Jose Mari Bakero.

Dešimt sezonų garsiojoje „Barcelonos“ komandoje, septynis metus nacionalinėje rinktinė žaidęs futbolininkas į Lietuvą atvyko klaipėdiečio verslininko Raimondo Karpavičiaus pakviestas.

53-ejų ispanas stebėjo mūsų šalies ir Slovėnijos rinktinių mačą, apžiūrėjo Marijampolės ir Klaipėdos stadionus.

Per savo 17 metų trukusią profesionalo karjerą 142 įvarčius įmušęs Bakero stebėjosi, kodėl Lietuvos nacionalinės rinktinės rungtynėms buvo pasirinktas dirbtinės dangos stadionas Vilniuje, o ne puikią veją turintis ir infrastruktūros reikalavimus atitinkantis Suvalkijos sostinės stadionas.

Daugelį pasaulio bazių aplankęs ispanas nežėrė blogų žodžių Klaipėdos stadionui. „Barcelonos“ žvaigždė atkreipė dėmesį į pastaraisiais metais pagražėjusią uostamiesčio futbolo areną.

Paprašytas pakomentuoti Lietuvos rinktinės žaidimą su slovėnais, svečias buvo kritiškas: „Jūsų futbolininkai ne žaidžia, o bėgioja. Nežinau komandos, kuri juos aplenktų. Lietuviai elgiasi aikštėje taip, kad tik negautų kamuolio, bėga nuo jo. Apskritai, jūsų komandos futbolo nelabai mačiau – vos du-trys perdavimai. Tai ne – futbolas“.

Ispanui pirmiausiai krito į akis mūsų futbolininkų apranga.

„Visiškas makalynas, palyginti su slovėnų apranga. Nuo jos pradedami spręsti visi kiti klausimai“, – tvirtino ispanas.

Svečią iš tolimosios šalies pakvietęs verslininkas R.Karpavičius tikisi, kad Bakero padedant pavyks bent kilstelėti futbolą uostamiestyje.

„Bakero – kukli žvaigždė, patyrusi gyvenimo smūgius, kai baigė sportininko karjerą, – svečią apibūdino R.Karpavičius. – Garsusis puolėjas nori padėti kelti futbolo lygį Klaipėdoje. Jis, įvertinęs situaciją Lietuvoje, per dvi savaites pažadėjo pateikti veiklos planą. “

Bakero titulai

Europos čempionų taurės laimėtojas: 1992.

Europos taurių laimėtojų taurės turnyro nugalėtojas: 1989, 1997.

UEFA supertaurės laimėtojas: 1992.

Ispanijos čempionas: 1981, 1982, 1991, 1992, 1993, 1994.

Ispanijos taurės laimėtojas: 1987, 1990, 1997.

Ispanijos supertaurės laimėtojas: 1982, 1991, 1992, 1994, 1996.



NAUJAUSI KOMENTARAI

op

op portretas
Netykiu as Lietuvos verslininkams, tikrai ruosia afera kaz kokia. O Bakero teisus. Grybukonservinis suds per 20 metu nesugebejo nieko padaryti lietuvos futbolui. O kaip gi kasis? O kasis buvo pakeltas iki tokio lygio dar sovetu laikais.

kr

kr portretas
Kas cia per veikla nusimato?vel kokia afiora..o del rinktines 100% sutinku..

Žaidejas

Žaidejas portretas
Ne bėgiosi ,pinigėlių ne uždirbsi , reikia parodyti nors žaidimo vaizdą !!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių