Lietuvių tikslas – išvengti anglų įvarčių lietaus Kauno stadione

Šiandien vakarui sinoptikai žada giedrą, bet Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno stadione, gali prapliupti įvarčių lietus. Vis dėlto grėsmingi varžovai iš Anglijos nebaugina Lietuvos futbolo jaunimo rinktinės.

Šiandien vakarui sinoptikai žada giedrą, bet Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno stadione, gali prapliupti įvarčių lietus. Vis dėlto grėsmingi varžovai iš Anglijos nebaugina Lietuvos futbolo jaunimo rinktinės.

Tikslas – apsiginti

Olimpinio čempiono Armino Narbekovo treniruojami lietuviai ne iš nuogirdų žino apie anglų atakų galybę: Europos jaunimo (iki 21 metų) čempionato atrankos pirmajame mače Ipsviče mūsiškiai kamuolį iš savo vartų tinklo traukė net penkis kartus.

Kaune aikštės šeimininkai ketina perrašyti susitikimų su bendraamžiais iš Anglijos istoriją.

"Apie jokį įvarčių lietų negalvojame. Stengsiuosi nepraleisti nė vieno", – nukirto vartininkas Tomas Švedkauskas, paklaustas, ar nesibaimina, kad pasikartos rungtynių Anglijoje scenarijus.

"Nekantriai laukiame dvikovos. Galėsime įsitikinti, ko esame verti. Baimės tikrai nejaučiame, pasigalynėti su stipriais varžovais – malonumas", – kalbėjo T.Švedkauskas.

Iš Romos – į Portugaliją

20-metis marijampolietis priklauso garsiajam Italijos "AS Roma" klubui, tačiau šį sezoną pradės Portugalijoje – jis išnuomotas vienai žemesnio diviziono ekipų.

Lietuvių gretose – keli legionieriai: ne tik T.Švedkauskas, bet ir gynėjas Edvinas Girdvainis, saugas Martynas Dapkus atstovauja užsienio ekipoms. Varžovai – atvirkščiai: visi žaidžia savo šalyje, tačiau jų atstovaujamų klubų kalibras gerokai aukštesnis.

Anot A.Narbekovo, garsūs klubų pavadinimai – svarbus faktorius, bet aikštėje kausis vienuolika vaikinų prieš tiek pat bendraamžių.

"Ne vienas anglų jau žaidžia "Premier" lygoje. Tai daug pasako. Kita vertus, jeigu mūsų vaikinai būtų gimę Anglijoje, o ne Lietuvoje, dauguma jų taip pat jau suktųsi garsių klubų akiratyje. Mūsų šalies lyga pajėgumu toli gražu neprilygsta anglų lygai, todėl iš Lietuvos pasiekti elitinius čempionatus kur kas sudėtingiau", – dėstė A.Narbekovas.

Treneris apgailestavo, kad jaunimo rinktinei nepadės Simonas Stankevičius, su nacionaline rinktine viešintis Vokietijoje ir Austrijoje, dar ilgai traumą gydysis puolėjas Lukas Spalvis.

Pasirinko Noreikiškes

Pirmosios grupės lyderiai anglai, jau užsitikrinę kelialapį į Europos čempionato finalo turnyrą, į Kauną atskrido vakar popiet ir surengė treniruotę.

Jie pratyboms išsirinko ne Nacionalinės futbolo akademijos dirbtinės dangos areną ar kitą miesto sporto aikštę, o kuklų Aleksandro Stulginskio universiteto stadioną Noreikiškėse.
Anglijos futbolininkai jame treniruosis ir kelias dienas po rungtynių su lietuviais, nes nusprendė, kad sąlygos pasirengti mačui su moldavais Kauno rajone – geresnės, nei gali pasiūlyti Moldovos futbolo federacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių