Lietuviai pirmą kartą teisėjaus Čempionų lygoje

  • Teksto dydis:

Gediminas Mažeika ir jo kolegos trečiadienį įsirašys į šalies futbolo istoriją - Lietuvos futbolo arbitrai pirmą kartą teisėjaus UEFA Čempionų lygos pagrindinio etapo rungtynėms, praneša Lietuvos futbolo federacija.

38 metų teisėjui patikėta svarbus vaidmuo gruodžio 7-osios Čempionų lygos F grupės susitikime tarp Leverkuzeno „Bayer“ (Vokietija) ir „Monaco“ (Prancūzija) klubų. Dvikova, kurioje ginklus surems du grupės lyderiai, įvyks Leverkuzeno „BayArena“ stadione, kuris talpina 30 tūkst. žmonių

Kaip praneša UEFA oficiali svetainė, prestižiškiausių Europos klubinių varžybų dvikovoje G.Mažeikai talkins šoniniai teisėjai Vytautas Šimkus ir Vytenis Kazlauskas, ir papildomi padėjėjai Sergejus Slyva ir Donatas Rumšas. Rezerviniu teisėju dirbs Dovydas Sužiedėlis. Mūsų teisėjus vertins ispanas Manuelis Mejuto Gonzalezas.

Ši teisėjų brigada kartu dirbo jau dviejuose šio sezono Europos lygos susitikimuose – rugsėjį G.Mažeikos vedami lietuviai teisėjavo „Qabala“ ir „Mainz“ dvikovoje, o spalį „San Siro“ stadione vadovavo Milano „Inter“ ir „Southampton“ klubų akistatai.

FIFA teisėjo kategoriją nuo 2008 metų turintis G.Mažeika savo CV turi jau daugiau nei 50 rungtynių stažą UEFA turnyruose. Kaunietis ankščiau taip pat teisėjavo Europos U-19 čempionatuose (2010, 2013 metais), 2008 metų Europos U-17 turnyre bei 2009 metų UEFA Regionų taurėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių