„Lietavai“ nesuteikta A lygos licencija

  • Teksto dydis:

LFF Apeliacinio licencijavimo komiteto posėdyje trečiadienį nutarta suteikti A lygos licencijas „Trakų" ir „Stumbro" klubams, o Jonavos „Lietavai" licencija nesuteikta dėl neįgyvendinto vieno personalo kriterijaus.

Jau anksčiau licencijas gavo Vilniaus „Žalgiris", Klaipėdos „Atlantas", Marijampolės „Sūduva", Kauno „Kauno Žalgiris" ir Utenos „Utenis".

Pirmajame posėdyje neigiamą atsakymą gavę „Trakai" bei „Stumbras" per nustatytą terminą pateikė apeliaciją ir patikslintą dokumentaciją.

„Lietava" turėjo pateikti dokumentus dėl reikalavimus atitinkančios kvalifikacijos vyr. trenerio, nes vasario 2 d. sprendimu licencijavimo komitetas nesuteikė klubui licencijos dėl šios pozicijos.

Vis dėlto klubas iki apeliacinio licencijavimo komiteto posėdžio šio privalomo reikalavimo neįvykdė, todėl A lygos licencija jam nesuteikta.

LFF Licencijavimo skyriaus vadovo Lauryno Zibolio teigimu, „Lietavos" vadovai žinojo apie A lygos klubų treneriams taikomus kvalifikacijos reikalavimus ir dar praėjusio sezono eigoje galėjo modeliuoti savo būsimus sprendimus.

„Šis reikalavimas visai A lygai taikomas jau nuo 2015 m. sezono, todėl tiek treneris, tiek klubas planuodami kilti aukštyn turėjo laiko pasirūpinti atitinkamu profesiniu tobulėjimu. Šiuo momentu virš 30 Lietuvos trenerių turi UEFA PRO licenciją ar lanko šio lygio kursus, todėl negalima būtų teigti, kad reikalavimą įgyvendinti klubui nebuvo įmanoma dėl kvalifikuotų trenerių trūkumo", - aiškino L. Zibolis.

Jis pažymėjo, jog „Lietavai" buvo suteikta nemažai pereinamojo laikotarpio išimčių bene sudėtingiausiems infrastruktūros kriterijams. Taip pat buvo suteikta išimtis ir dėl jaunimo trenerių kvalifikacijos atsižvelgiant į tai, kad šių trenerių, kurie dirba Jonavos kūno kultūros centre, tobulėjimas priklauso nuo biudžetinės įstaigos sprendimų.

„Vyr. trenerio pozicija yra išimtinai priklausanti nuo klubo. Jis gali pasirinkti ir suformuoti tokį A lygos komandos trenerių štabą, kurio kvalifikacija tenkintų nustatytus kokybinius reikalavimus ir užtikrintų tolesnį tobulėjimą pačiam M. Bezykornovui", - teigė L. Zibolis.

2016 metų sezono A lygos dalyvius pagal licencijavimo ir sportinius rezultatus vasario 11-ąją tvirtins LFF Vykdomasis komitetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių