„Lietava“ keičia pavadinimą, veidą ir kelia ambicingus tikslus

  • Teksto dydis:

Ilgalaikių strateginių planų įgyvendinimas, futbolo populiarinimas, vietos jaunimo ugdymas ir klubo identiteto pokyčiai – tokius uždavinius sau kelia atsinaujinanti Jonavos „Lietava“, kurios valdyba Lietuvos futbolo federacijai jau pateikė prašymą keisti klubo pavadinimą į FK „Jonava“.

Naujų investicijų pritraukęs Jonavos futbolo klubas antrą sezoną pradeda reikšmingais pokyčiais: klubas pasikvietė dirbti jaunus, ambicingus specialistus, tęsia pernykštės sudėties atnaujinimą bei nusprendė keisti ilgametį pavadinimą. Jonavos futbolo klubo ištakos siekia 1946 metus, kai miesto futbolo mėgėjai susibūrė po Jonavos „Spartako“ vėliava. Iš viso klubas turėjo 12 skirtingų pavadinimų, o 1994 m. buvo apsistota ties mieste tekančio upelio – „Lietavos“ – vardu. Siekiant suvienyti Jonavos futbolo ir viso sporto tradicijas, šiais metais nuspręsta, kad komanda turi tapti FK „Jonava“.

Vienas iš dviejų klubo privačių dalininkų – buvęs Nacionalinės krepšinio lygos prezidentas, legendinio Kauno „Atleto“ klubo savininkas, sporto mecenatas ir verslininkas Zigmas Petrauskas. Jo teigimu, naujasis vardas labiau susies klubą su miesto bendruomene.

„Futbolas yra tradicijų sportas ir jame dažniausia praktika, kai futbolo komandos vadinamos vietovių, kuriose yra įsikūrusios, vardais. Pvz., „Barcelona“, „Manchester City“, „Wolfsburg“, „Liverpool“ ir kiti. Natūralu, kad komandos pavadinimas turėtų asocijuotis su vietovardžiu, o pergalės – su miestu. „Jonava“ skamba labai gražiai. Aš siūlau ir daugiau – krepšiniui ir tinkliniui – visiems apsijungti po tuo pačiu ženklu, vieni kitiems padėti populiarinti būtent Jonavos prekės ženklą bei ne vieną dešimtmetį siekiančias miesto sporto tradicijas. Klubo spalvos liks nepakitusios, svarstome visas idėjas dėl naujo logotipo“, – kalbėjo Jonavos futbolo klubo dalininkas Z. Petrauskas, kuris klubą valdo su dar vienu privačiu investuotoju, rajono savivaldybe ir asociacija „Už Jonavos futbolo ateitį”.

Antrus metus su klubu esantis ir ilgametės patirties sporto vadyboje turintis investuotojas patikino, kad į sporto rėmimą žiūri kaip į socialinį reiškinį, o staigus lėšų įdėjimas ir medalių laimėjimas jam nėra patrauklus. Z. Petrauskas tikisi nuoseklaus klubo augimo proceso vakarietiškosios tradicijos linkme.

„Trumpalaikiai tikslai, visų pirma, yra sukomplektuoti perspektyvią komandą. Nusistatėme kontraktų pasirašymo ir žaidėjų atrankos strategiją, nutarėme, kad norime skaidraus futbolo. Šiame sezone siekiame sudėlioti komandą, kuri galėtų užtikrinti mums geresnį rezultatą nei pernai. Tada likome šešti, tad šiemet norėtume būtų penkti ar ketvirti. Džiaugiamės pagrindinės komandos trenerių pasirinkimu. Manau, kad Donatas Vencevičius per tuos kelis metus Lietuvoje jau buvo pamirštas, todėl džiaugiamės jo atėjimu, jo energija, entuziazmu, tikime vakarietišku požiūriu. Norime pritraukti dar daugiau profesionalų: kvalifikuotą sporto direktorių, marketingo specialistus, su kuriais per kelerius metus pastatytume ne komandos, o tvirtus pilnaverčio vakarietiškos tradicijos keliu žengiančio klubo pamatus“, – klubo tikslus pristatė Z. Petrauskas.


Šiame straipsnyje: LietavafutbolasFK JonavaJonava

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių