LFF vadovai diskutavo dėl Europos futbolo klausimų

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo federacijos vadovai – prezidentas Tomas Danilevičius ir generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius – dalyvavo UEFA asociacijų vykdančiųjų vadovų posėdyje Dubline, kuriame diskutavo dėl svarbių Europos futbolo klausimų.

„Džiugu, kad pavyko konstruktyvi diskusija, - sakė LFF prezidentas T.Danilevičius. - Palietėme nemažai klausimų: kalbėjome apie esamus ir planuojamus klubinius turnyrus Europoje, apžvelgėme UEFA Tautų lygos grupių etapą, išsakėme savo pozicijas. Diskutavome apie jaunimo čempionatus, nuo U17 iki U21 amžiaus kategorijos. Vyko diskusija, kaip Tautų lyga ir pasaulio klubų taurė daro įtaką Europos futbolo interesams. Daug diskutavome ir apie UEFA strategijos planą 2019-2024 metams.“

Po posėdžio UEFA Vykdantysis komitetas priėmė aktualius Lietuvai sprendimus. Nuo 2021 metų keisis Europos klubinio futbolo žemėlapis – UEFA organizuos trečią klubinį turnyrą, kuris bus papildymas Čempionų lygos ir Europos lygos varžyboms.

Jau yra aišku, kad šis turnyras užtikrins tai, jog viename sezone mažiausiai 34 Europos šalys ir tų šalių čempionai bus atstovaujami UEFA klubiniuose turnyruose (šiuo metu mažiausiai 26 šalys yra garantuotos dėl šios teisės). Todėl Lietuvos komandoms atsivers galimybė žaisti oficialiame UEFA turnyre ir taip pat įgyti svarbių finansinių lėšų.

Darbiniu „UEL2“ vardu pavadintas būsimasis turnyras bus tokio pat formato, kaip ir Čempionų lygos ir Europos lygos varžybos: grupių etape varžysis 32 komandos, suskirstytos į aštuonias grupes po keturias ekipas, o vėliau seks atkrintamosios varžybos. Tiesa, prieš aštuntfinalio varžybas, antrąją vietą savo grupėse užėmę klubai susitiks su trečią vietą Europos lygos grupėse užėmusiomis komandomis.

„Tai dar viena ir tikrai reali galimybė Lietuvos futbolui, - džiaugėsi T.Danilevičius. - Tai puikus šansams klubams įgyvendinti savo tikslus, reguliariai žaisti su pajėgiomis ekipomis ir žingsnis po žingsnio kilti Europos turnyruose.“ 

„UEL2“ turnyro nugalėtojai iškovos kelialapį į UEFA Europos lygą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių