„Trakų" futbolininkai į aikštę žengs kaip čempionato lyderiai

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finale debiutuosianti „Trakų" komanda sekmadienį į aikštę žengs kaip šalies čempionato lyderiai, tačiau komandos treneris Valdas Urbonas favoritais įvardija savo varžovą Vilniaus „Žalgirį".

Daugkartinių taurės nugalėtojų ir šalies čempionų strategas Valdas Dambrauskas tikina, kad finalas - tai atskira istorija ir tikisi nenuspėjamos kovos.

Savo mintimis komandų treneriai ir žaidėjai pasidalino antradienį Vilniuje taurės finalo partnerio „Sportland" parduotuvėje surengtoje konferencijoje.

„Žalgiris" LFF taurės turnyre sieks beprecedenčio istorijoje rezultato - penkto triumfo iš eilės ir jau dešimto istorijoje. Pasak komandos trenerio Valdo Dambrausko, nėra taip svarbu, ar tai tik pirmas, ar penktas finalas: „Ankstesni keturi šiam įtakos neturės. Kiekvienos rungtynės yra atskira istorija. Tai tik viena dvikova, po kurių nugalėtojas namo išvažiuos su taure. Tikiuosi, kad istoriją toliau rašysime mes."

Vilniečių dominavimą grasina nutraukti „Trakų" komanda. Jos vairininkas Valdas Urbonas buvo paskutinis ne „Žalgirio" strategas, kuris kėlė taurę į viršų. Dabartinis „Trakų" treneris turnyre 2010 ir 2011 metais triumfavo su Panevėžio „Ekrano" ekipa.

„Gyvenimas apsuka ratu ir sugrąžina atgal. Kalbant apie „Trakų" klubą - mums tai svarbus įvykis. Pirmą kartą dalyvaujame finale ir norime įrašyti ant taurės savo klubo pavadinimą, - kalbėjo V. Urbonas - Regis, liko žengti vieną nedidelį žingsnį, bet suprantu, kad iki jo laukia ilgas kelias, nes mūsų varžovas Vilniaus „Žalgiris" pastaruoju metu laimi visus trofėjus ir jais nesiruošia dalintis."

Pasak LFF pranešimo, „Trakų" kapitonas Deividas Česnauskis finale žais po 15 metų pertraukos. Ilgametis Lietuvos rinktinės narys taurės turnyrą laimėjo dar tuomet, kai kartu su juo Panevėžio „Ekrano" gretose rungtyniavo V. Urbonas - tada finale įveiktas tas pats „Žalgiris".

„Laukia įdomus finalas. Jaučiasi, kad jis artėja, visi žaidėjai labiau susikaupę, dar labiau atsidavę treniruotėse kiekviename epizode. Turime traumuotų žaidėjų, bet tikiuosi, kad jie atsigaus ir galės mums padėti finale", - apibūdino komandos pasiruošimą „Trakų" krašto gynėjas.

Užkirsti kelią link trofėjaus buvusiai komandai - ir „Trakų" gynyboje žaidžiančiam broliui Arūnui - sieks Linas Klimavičius. Jis pernai taurės turnyre dar atstovavo „riteriams", o šiemet jau perejo į vilniečių stovyklos gretas.

„Tokia jau futbolininko duona. Niekada negali žinoti, kada atsidursi kitoje ekipoje. Dabar siekiu tikslo su „Žalgiriu" ir stengsiuosi padėti jam laimėti taurę, - kalbėjo Lietuvos rinktinės kandidatas - Papildomos motyvacijos nereikia - tai finalas, ne kasdienis įvykis. Ypač man, nes pats finale taurės žaisiu pirmą kartą."

Nors abi komandos namų rungtynes žaidžia Vilniuje, ekipų treneriai pozityviai vertino laukiančią išvyką į Telšius. „Nesame išlepinti dėmesio, todėl žaidėjams kaip tik bus smagu rungtyniauti kitur. Tikimės, kad bus pilnas stadionas, didelis dėmesys ir tai sukurs šventišką atmosferą", - sakė V. Dambrauskas.

„Kelias laukia gan tolimas, bet manau, kad puiki proga surengti finalą Telšiuose - šis miestas yra kultūros sostinė, vyks stadiono atidarymas po rekonstrukcijos. Tikiuosi, kad bus pilnos tribūnos ir tokia atmosfera paskatins visus žaidėjus pasitempti", - teigė V. Urbonas.

Favoritais laiku varžovus

„Trakai" šiemet nusileido „Žalgiriui" kovoje dėl Supertaurės ir „SMScredit.lt A lygos" sezono starte, tačiau antrojo čempionato rato pradžioje įveikė varžovus ir žengia pirmoje turnyro lentelės vietoje.

Paklaustas ar favoritų statusas krypsta jo auklėtinių naudai, V. Urbonas buvo linkęs jį skirti varžovams: „Jie rungtynių favoritai. Mes - ambicingi pretendentai. Lietuvoje su kiekvienu varžovu susitinkame dažnai, o kovoti su „Žalgiriu" - visada iššūkis, nes jis pagal rezultatus šiuo metu yra futbolo lyderis. Bet esame kupini jėgų, noro ir tikėjimo kad galime pasiekti tikslą."

„Žalgirio" sportinė forma pastaruoju metu komandos aistruolių nedžiugina - čempionai išvykos rungtynėse nusileido pagrindiniams konkurentams ir nukrito į ketvirtą vietą.

„Turėjome ir objektyvių, ir subjektyvių priežaščių, dėl kurių kritome į tokią duobę. Tačiau turime planą, kuriuo einame ir toliau dirbame. Tai kas buvo - jau pamiršta ir galvojame apie artimiausias rungtynes, - kalbėjo V. Dambrauskas - Galbūt iš šono atrodo - atėjai, pamatei ir nugalėjai. Bet už kiekvieno įvarčio kiekvienų rungtynių žaidėjų slepiasi prakaito kibirai, trenerių nervai ir bemiegės naktys. Čempionate dar galime atsigriebti, o finale tam laiko gali nebebūti. Tai nenuspėjamos rungtynės."

LFF taurės finalo rungtynės vyks gegužės 15 dieną Telšių miesto stadione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių