LFF Taurėje – neeilinis Kauno miesto futbolo komandų derbis

Jau šiandien, Nacionalinės futbolo akademijos stadione, visi futbolą mėgstantys kauniečiai bei miesto svečiai galės išvysti senokai buvusį Kauno miesto futbolo derbį. Lietuvos futbolo federacijos Taurės II-ajame etape susigrums šiuo metu stipriausia komanda laikinojoje sostinėje laikomas Kauno „Spyris“ ir legendinis, ištikimiausių sirgalių gaivinamas – Futbolo bendruomenės klubas (F.B.K.) „Kaunas“
Nors abi ekipos rungtyniauja skirtingose lygose ir yra skirtingo pajėgumo, tačiau išskirtinis derbio rungtynių statusas, turėtų tarsi įpareigoti abiejų ekipų žaidėjus kautis iki galo, nepaisant to, koks rezultatas vyraus aikštėje.

„Spyris“ šiuo metu rungtyniauja antrojoje pagal pajėgumą, LFF I-oje lygoje, kurioje žygiuoja kol kas gana sėkmingai – po 16 turų, užimama antroji vieta, turnyrinėje lentelėje.
Tuo tarpu tik „Kaunas Ultras“ sirgalių dėka vis dar gyvuojantis F.B.K. „Kaunas“ – LFF II-os lygos Pietų zonos pirmenybių dalyvis. Tiesa, geltonai žaliems čia sekasi kiek sunkiau – po 14 sužaistų rungtynių užimama 7-a vieta, tarp 13 dalyvių.

„Spyrio“ ekipa gali pasigirti ir kur kas pajegėsne sudėtimi „popieriuje“ – kauniečių ekipos garbę gina savo laiku buvę vieni geriausių šalies futbolininkų, tokie kaip Audrius Kšanavičius, ar Ignas Dedura. Ekipoje taip yra ir keletas įvairaus amžiaus šalies jaunimo rinktinių kandidatų, todėl nenuostabu, jog „Spyris“ I lygoje yra turnyrinės lentelės viršuje.
Nors F.B.K. „Kaunas“ negali pasigirti garsiomis pavardėmis, tačiau jų užnugaryje – vieninteliai Kauno mieste organizuoti futbolo sirgaliai. Nuolat visur lydimi geltonai žali ir šiose rungtynėse jaus „Kaunas Ultras“ palaikymą ir užnugarį. Dar rungtynių išvakarėse fanai išplatino nuotrauką su pasiruošimo derbiui akimirka, o taip pat tikino, jog stadione ketina surengti tikrą šou, skirtą mylimos komandos palaikymui.

Kovingai rungtynėms nusiteikę ir abiejų ekipų treneriai. F.B.K. „Kauno“ vyr. trenerio asistentas Gintautas Vaičiūnas tvirtino, jog nepaisant kai kurių traumuotų pagrindinės sudėties žaidėjų, komanda yra nusiteikusi kovingai ir tiki, jog gali įveikti grėsmingus varžovus, o miesto derbio statusas šioms rungtynėms suteikia papildomą emocinį nusiteikimą.
„Nenurašau mūsų komandos. Mūsų komanda gali pralaimėti ir potencialiai silpnesnei komandai, tačiau galima nugalėti ir iš pažiūros, stipresnius varžovus, tuo jau galėjome įsitikinti ne kartą, tad tikiu vyrais ir manau, jog galime laimėti“, - atviravo G.Vaičiūnas, prieš lemiamą LFF Taurės susitikimą.

Tuo tarpu „Spyrio“ komandos strategas Laimis Bičkauskas, kaip ir dera prieš tikrą derbį, demonstravo šiokią tokią aroganciją, nesureikšmindamas rungtynių ir klausdmas „kas čia per mačas?“, tačiau vėliau apie artėjantį susitikimą kalbėjo kur kas diplomatiškiau.

„Norėjome žaisti, galbūt, su kokia nors Šiaulių ekipa, ar komanda iš kito miesto, nes Kaune ir taip nedaug futbolo komandų, tačiau laukia nelengvos rungtynės, nes Taurėje visko nutinka, o kamuolys yra apvalus“, - teigė L.Bičkauskas.

„Komandai šiuo metu nėra lengva, nes per savaitę turime 3 rungtynes, tačiau kaip visuomet esame nusiteikę futbolui“, - kalbėjo Kauno „Spyrio“ strategas.

LFF Taurės turnyro II-ąjį etapą abi Kauno ekipos pasiekė gana lengvai. Kauno „Spyris“ 6:2 nepaliko vilčių Vilniaus „Trivarčiui“ (IV lyga), o F.B.K. „Kaunas“ 5:1 nepaliko vilčių Klaipėdos „Jambo“ (II lyga) futbolininkams. Vis dėl to, po šio Kauno miesto derbio, į kitą etapą žengs tik viena – nugalėtojų ekipa

Rungtynės NFA stadione (Aukštaičių g. 51) vyks 19:00 val., o įėjimas – nemokamas!

F.B.K. „Kaunas“ – „Spyris“
LFF Taurės II-as etapas
Rugpjūčio 20 d., antradienis, 19:00 val.
NFA stadionas (Aukštaičių g. 51)
Įėjimas nemokamas!


Šiame straipsnyje: FBK KaunasfutbolasLFF taurė

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Gera komanda apie kuria miestieciai nieko nezino!!!:))))

Dikas

Dikas portretas
Vaiku komandai,kaip tiktu "Spyris".Ko futbole nebuna...

pensininkas

pensininkas portretas
Kas cia per komanda Spyris"??? pirma karta girdziu ,kad Kaune tokia yra.Kada ji susikure? ir miestui toks pavadinimas manau netinka,cia vaiku komandai tik tiktu...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių