Lenkų futbolo ultros nesutinka atsiprašyti ir toliau žemina Lietuvą

Aršiausi Poznanės “Lech” gerbėjai nerimsta ir toliau įžeidinėja Lietuvą, propaguodami skandalingą šūkį.

Visi žino apie “Lech” ultrų išsišokimą per Europos lygos rungtynes su Vilniaus “Žalgiriu”. Tuomet lenkai iškėlė skandalingą transparantą su užrašu “Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną”. Poznanės klubui dėl to gresia UEFA sankcijos, o Lietuvos už tai atsiprašė oficialūs Lenkijos pareigūnai, taip pat Lenkijos futbolo federacijos prezidentas Zbigniewas Boniekas.

Savaitgalį viešą atsiprašymo laišką Lietuvai paskelbė įtakingas Lenkijos dienraštis “Gazeta Wyborcza”. Jis kvietė lenkus pasirašyti po laišku ir išreikšti paramą lietuviams. Bet per porą dienų po laišku pasirašė tik 13 tūkst. žmonių.

Tuo metu “Lech” sirgaliai žengė dar vieną žingsnį. Šeštadienį “Facebook” tinkle jie sukūrė grupę, tokiu pačiu pavadinimu, kaip ir skandalingas plakatas. “Nie przepraszam za transparent” – “Neatsiprašome už transparantą”, skelbiama šioje grupėje. Joje savaip traktuojami kai kurie istoriniai įvykiai ir toliau žeminami lietuvių tautybės žmonės. Per porą dienų ši grupė sulaukė 7,5 tūkst. sekėjų.
Sekmadienį “Lech” namie žaidė Lenkijos pirmenybių rungtynes su Kielcų “Korona” ir nugalėjo 2:0. Šias rungtynes stebėjo 8 tūkst daugiau žmonių, nei dvikovą su “Žalgiriu” – iš viso 24,8 tūkst. Tačiau taip yra todėl, kad baimindamiesi prarasti sirgalių palankumą, “Lech” vadovai prieš dvikovą su “Korona” surengė akciją, bilietus pardavinėdami vos po 1 zlotą (82 lietuviški centai).

“Lech” ultrų tribūna šiame mače buvo uždaryta, tačiau jie susirinko kitame sektoriuje. Sau įprastoje tribūnoje ultros paliko komandai įsakmų transparantą – “Laimėkite ir atkurkite mūsų pasitikėjimą”. “Lech” nugalėjo, bet stebuklų aikštėje nerodė. “Abu “Lech” įvarčiai tebuvo atsitiktinumas”, – varžovams gėlė “Korona” treneris


Šiame straipsnyje: ŽalgirisLechEuropos lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

2

2 portretas
1. Duok durniui kelia. 2.neprasyk durniaus kad atsiprasytu

patys chamai

patys chamai  portretas
Čia , kaip tame vaikiškame posakyje , kas ant kito sako , tas ant savęs pasisako

kuršis

kuršis portretas
pritariu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių