Lenktynės dėl titulo: kauniečių persekiojami varžovai nepasiduoda

Lietuvos salės futbolo čempionate Kauno „Vyčiui“ vis dar nepavyksta pasivyti pirmaujančio Gargždų „Pramogos SC“ kolektyvo. Kita Kauno komanda „Inkaras“ rikiuojasi turnyro lentelės viduryje.

14-ajame „Betsafe A lygos“ čempionato ture „Vyčio“ futbolininkai neturėjo problemų su Mažeikių VIP ekipa. Mažeikiškiai tradiciškai stipriai varžovams priešinasi namuose, o išvykose atrodo kur kas prasčiau. Taip nutiko ir šįsyk. Į Kauno sporto halę susirinkę žiūrovai išvydo įvarčių lietų, tačiau ne atkaklią kovą. Vien pirmajame kėlinyje šeimininkai pasiuntė net 5 įvarčius į varžovų vartus, o vieną nukreipė ir į savo. Rezultatyvių smūgių sąskaitą jau 2-ąją min. atidarė legionierius iš Brazilijos Leonardo. Netrukus (7 min.) taikliai iššovė jo tėvynainis Afranio. Brazilų šou 11 min. pratęsė Ericsonas bei Genigle (13 min.). Kėliniui baigiantis Leonardo pasižymėjo dar sykį. Ko nepavyko padaryti VIP futbolininkams, padarė „Vyčio“ žaidėjas Pavelas Smolkovas, paskutinę kėlinio minutę nukreipęs kamuolį į savo vartus.

Antrasis kėlinys prasidėjo ir pačių svečių įmuštu įvarčiu. 25-ąją min. Marius Šluta sušvelnino rezultatą iki 5:2. Netrukus Leonardo pasižymėjo jau trečiąkart. Jo pėdomis pasekė ir Ericsonas (32) bei Klebertas (35).

Po triuškinamo laimėjimo „Vytis“ turi 34 taškus ir dviem taškais atsilieka nuo Gargždų klubo. Žemaičiai 14-ajame ture išvykoje 6:2 pranoko „Jonavos vikingus“. Turnyro situacija gali pasikeisti jau artimiausiu metu. Mat ateinantį savaitgalį „Vytis“ egzaminuos taškų neturintį „Vievio žiedą“, tuo tarpu gargždiškiai savo aikštėje priims pergalių bangą pagavusius Klaipėdos „Koralo“ futbolininkus.

Esminių permainų rikiuotėje gali neišvengti ir Kauno „Inkaras“. Kauniečiai ateinantį šeštadienį savo aikštėje priims kovingą Vilniaus „Turbotransfers“ kolektyvą. Jei šeimininkai, turintys 18 taškų, iškovos pergalę, jie išstums vilniečius (19 taškų) iš 5-osios pozicijos. Jei „Inkaras“ pralaimės, gali smukti į 7-ąją vietą, nes kauniečiams į nugarą kvėpuoja Vilniaus Dailės akademijos (VDA) komanda (17 taškų). Praėjusiame ture „Inkaras“ neįstengė rimčiau pasipriešinti daugkartinei šalies čempionei Panevėžio „Baltijai“. Panevėžiečiai savo aikštėje triumfavo 8:1. Nugalėtojams tris įvarčius pelnė Arūnas Šetinas. Svečiams paguodos įvartį įmušė Paulius Giedraitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių