Lenkijos vidaus reikalų ministras apie „Lech“ fanų elgesį: tai yra šlykštu

Poznanės futbolo klubo "Lech" aistruolių per rungtynes su Vilniaus "Žalgiriu" išskleistas transparantas su lietuvius įžeidžiančiu užrašu yra "sukrečiančiai šlykštus poelgis", dėl kurio kaltė tenka lenkų klubo vadovybei, pareiškė Lenkijos vidaus reikalų ministras Bartlomiejus Sienkiewiczius (Bartlomėjus Senkevičius).

Per ketvirtadienį Poznanėje vykusias UEFA Europos lygos atsakomąsias rungtynes "Lech" aistruoliai tribūnose išskleidė transparantą su užrašu "Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną". Reaguodama į šį incidentą, UEFA paskelbė skirsianti baudą Poznanės klubui, o Didžiosios Lenkijos vaivadijos administracijos vadovas uždarė "Lech" sirgaliams rezervuotą stadiono tribūną, kurioje buvo iškabintas įžeidžiantis užrašas.

"Nuotraukose matyti, kad aukščiau to transparanto kabo kitas – (su užrašu) "Aistruolių sporto klubas", – Lenkijos dienraštis "Gazeta Wyborcza" citavo B.Sienkiewicziaus interviu, duotą Lenkijos radijui. – Jeigu klubo vadovai nori tokio viešumo, tuomet kyla didelė problema, nes policija pagal įstatymus gali įžengti į stadioną tik tuomet, kai ją iškviečia organizatoriai. Jeigu organizatoriai pradeda pernelyg švelniai elgtis su tokia publika, tai baigiasi būtent tokiais šlykščiais poelgiais. Klubo vadovai turi nuspręsti, ar nori turėti sporto klubą, ar sirgalių sporto klubą."

Ministro nuomone, "Lech" administracija šiuo atveju visiškai susikompromitavo.

"Jiems buvo pranešta, kad toks transparantas kuriamas; žinojo apie jo turinį, – pabrėžė B.Sienkiewiczius. – Dalis sporto klubų gyvena stebinančioje simbiozėje su (chuliganiškai besielgiančiais) sirgaliais. Tačiau šiuo atveju vykdome ryžtingą politiką. Klubai neteks pinigų, nes vaivados uždarinės tribūnas. Ir jų neteks dėl to, kad neturi drąsos. Arba pernelyg yra suaugę su elementais, kurių nenorime matyti masiniuose renginiuose."

Dienraštis "Gazeta Wyborcza" inicijuoja lietuvių atsiprašymo akciją. Nuorodą į šią akciją pirmadienį viename socialiniame tinkle paskelbė ir Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis).


Šiame straipsnyje: ŽalgirisLechEuropos lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pikasas

Pikasas portretas
Lietuvos politika iš tokio ekstremistinio bei provokacinio akto nuosekliai laimi vieną punktą po kito. Sunku buvo net įsivaizduoti, kad atsiras Lenkijoje tiek daug politinės valios netgi aukščiausiu lygiu, kad net ir Lietuvos politinė reakcija taps mažai reikalinga. Dar daugiau. Manau, kad šis akibrokštas ne atitolino , o dar labiau suartino kaimynines šalis supratingumo ir pagarbos pamatu. Esu jau ne kartą akcentavęs, kad jei negerbi kitų tautų, tai nenorėk , kad būtų gerbiama ir lietuvių tauta. Po tokio pseudofanų paviešinto šūkio lietuviai lyg ir galėtų pasiremti tuo Lietuvos lenkų mažumos politikoje. Būtent tai, kad tai nepastebėjau darant, yra didelis mūsų pranašumas, kuris tarptautinėje erdvėje, manau, bus palankiai įvertintas. Na, o kad buvo įvertintas V.Tomaševskio tylėjimas, tai gal jis nespėjo su kai kuo pasitarti... Kur - Maskvoje ar Varšuvoje? - kiekvienas galim turėti savo nuojautą. Tad šį kartą gavosi pagal "formulę": Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių