Lenkijos ir Rusijos rinktinių rungtynės buvo žiūrimiausios

Aukščiausią žiūrimumo reitingą iš visų Lenkijoje ir Ukrainoje vykstančio 2012 metų Europos futbolo čempionato grupių susitikimų mūsų šalyje pasiekė rungtynės tarp Lenkijos ir Rusijos komandų.

Birželio 12 dieną transliuoto A grupės Lenkijos ir Rusijos rinktinių susitikimo reitingas buvo net 6,8 proc. gyventojų. Tai parodė vienos didžiausių Lietuvoje rinkos ir žiniasklaidos tyrimų kompanijos TNS LT TV auditorijos tyrimo duomenys.

Antros pagal populiarumą mūsų šalyje buvo paskutinės grupių rungtynės tarp Anglijos ir Ukrainos komandų, kurių vidutinė auditorija jų transliacijos dieną, birželio 19-ąją, siekė 6,5 proc. šalies gyventojų. Trečioje vietoje liko Nyderlandų ir Vokietijos komandų mačas, kurį stebėjo 6,1 proc. gyventojų. Mažiausiai lietuvius sudomino C grupės Italijos ir Airijos rungtynės, kurios pritraukė vos 0,5 proc. šalies gyventojų.

Iš viso prie televizijos ekranų bent vienas rungtynes pasižiūrėti Europos futbolo čempionato buvo prisėdę 1590 tūkst. gyventojų. Prie televizoriaus stebėdamas čempionatą kiekvienas žiūrovas iki šiol vidutiniškai praleido 87 min.

Bent vienas Europos futbolo čempionato rungtynes stebėjo 51,1 proc. šalies vyrų. Įdomu tai, kad futbolui neabejingos ir mūsų šalies moterys - bent vieną šių pirmenybių susitikimą žiūrėjo kas antra moteris.

Aktyviausias žiūrimumas užfiksuotas didžiuosiuose miestuose. Daugiausiai žiūrovų TV ekranai pritraukė Klaipėdoje, kur čempionato rungtynes jau stebėjo 56,7 proc. šio miesto gyventojų.

TNS LT TV metrų metodu atliekamame tyrime pateikiami 2012 m. birželio 8-21 d. duomenys. Tyrime analizuojamas 2012 m. Europos futbolo čempionato žiūrėjimas per LTV kanalą. Tyrime dalyvavo 1100 Lietuvos gyventojų nuo 4 metų amžiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vv

vv portretas
rask tu dar viena šalį, kurios fanai į stadioną einą pasipuošę militaristine simbolika...

go

go portretas
tai turbūt tik dėl to kas pas mus daugiausia šių tautinių mažumų... Nes pagal futbolo lygį tai siplniausios čempionato komandos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių