Lenkijoje dirbantis D. Vencevičius: „Stumbro“ jaunimas man patiko

Buvęs Lietuvos futbolo rinktinės saugas Donatas Vencevičius jau ne vienerius metus žengia trenerio  karjeros laiptais Lenkijoje. Šiomis dienomis lietuvio treniruojamas Suvalkų „Wigry“ klubas žaidžia kontrolinius mačus su Lietuvos ekipomis.

Pirmąją dvikovą šeštadienį Kaune su „Stumbro“ ekipa lenkai baigė lygiosiomis 0:0. Nors abi ekipos itin daug momentų nesukūrė, jos turėjo ir progų pasižymėti.

Iki pertraukos bene geriausia jų nepasinaudojo Erikas Skripkinas. Nedidukas saugas stipriai iššovė į vartų skersinį. Antrajame kėlinyje kauniečiai atliko daug keitimų. Dar prieš tai aikštę buvo priverstas palikti Robertas Vėževičius. Iš Klaipėdos „Atlanto“ į „Stumbrą“ perėjęs energingasis saugas buvo pakirstas prie pat lenkų baudos aikštelės.

Antrojoje dalyje kauniečiai surengė keletą pavojingų išpuolių, tačiau nei Klaudijui Upstui, nei kitiems nepavyko nukreipti kamuolio į vartus. Savo ruožtu, „Wigry“ taip pat nepasinaudojo šimtaprocente proga. Nuo įvarčio šeimininkus išgelbėjo peržiūroje esantis vartininkas iš Australijos E.A.Ridley. Naujokų kauniečiai bandė ir daugiau. Į starto sudėtį pateko ir aktyviai kairiajame atakos krašte reiškėsi japonas H. Michuie. Atakos smaigalyje laimės ieškojo puolėjas Lukas Baranauskas. Gynybos grandyje pasirodė tik ketvirtadienį į Kauną atvykęs gynėjas iš Baltarusijos I. Maltsevas, o po keitimo į aikštę žengė saugas iš Kroatijos I. Belus. Kauniečiams dėl traumų ir kitų priežasčių dar neatstovavo pagrindinis puolėjas Artūras Rimkevičius, saugas Nerijus Mačiulis, gynėjai Tomas Snapkauskas ir Audrius Račkus.

Po rungtynių „Wigry“ ekipos, rungtyniaujančios antrojoje pagal pajėgumą Lenkijos lygoje, treneris D.Vencevičius mūsų portalui sakė likęs patenkintas akistata, nors joje neišvengta ir kietos kovos, o keletas žaidėjų patyrė traumas.

„Stumbras“ man paliko neblogą įspūdį. Jauni vaikinukai, daug ambicijų ir noro. Toks ir žaidimas, - komentavo D.Vencevičius. - Saviškių pasirodymą vertinu taip pat neblogai. Turėjome traumuotų žaidėjų, pasirodė nemažai jaunimo. Rungtynės vyko kietai, kovos netrūko, bet tai – normalu. Kiekvienas futbolininkas konkuruoja dėl vietos startinėje sudėtyje, nori pasirodyti treneriams“.

Trenerio žodžiais, jo auklėtiniams pirmojoje Lenkijos lygoje kol kas ne itin sekasi. Po 19-os turų jie žengia 16-ti tarp 18 klubų.

„Mūsų žaidimas nėra blogas, kaip ir įvarčių santykis. Jis - netgi teigiamas: 22 įmušti, 20 praleista. Tačiau šlubuoja progų realizacija, dėl to mūsų taškų kraitis galėjo būti kur kas didesnis“, - sakė D.Vencevičius.

Kitai Kauno ekipai „Kauno Žalgiriui“ savaitgalį nepavyko sužaisti kontrolinių rungtynių, nes dėl repeticijos su kauniečiais susitarusi Ukrainos komanda netikėtai pakeitė savo planus.

Artimiausią kontrolinę dvikovą rengiantis Lietuvos A lygos pirmenybėms „Stumbras“ žais jau antradienį NFA stadione su Kazlų Rūdos „Šilo“ futbolininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
O futbolo funkcionieriai su Lialka priešaky atrodo kaip tikri buduliai. Prie 40 m. tokia publika rinkdavosi artojų varžybose. Trūksta tik mėlynos spalvos traktorių "Belarus"...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių