Laukiama Anglijos ir Lietuvos futbolininkų susitikimo, stiprinamas saugumas

  • Teksto dydis:

Sekmadienio vakarą laukiant Lietuvos ir Anglijos futbolo rinktinių susitikimo Vilniuje, sostinės policija stiprina saugumą mieste. Iki pirmadienio ryto patruliuos daugiau Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų, kurie užtikrins tvarką mieste ir policiją informuos apie nedrausmingus aistruolius. 

Barams ir kavinėms rekomenduota sustiprinti apsaugą, alų pilstyti į plastikines talpas.

Žmonėms patariama į rungtynes vykti visuomeniniu transportu, nes dėl eismo ribojimo prie stadiono privažiuoti nebus galima.

Pareigūnai taip pat primena, kad į stadioną bus draudžiama įsinešti alkoholinius gėrimus, pavojingus daiktus ir pirotechnikos priemones.

Prieš porą metų grupė neblaivių Anglijos futbolo aistruolių apgadino kelis automobilius ir nusiaubė barą.

Rungtynėmis su grupės lydere Anglija sekmadienį Lietuvos futbolo rinktinė baigs pasaulio čempionato atrankos turnyrą.

Abiem komandoms ši dvikova turnyro lentelėje nebereikšminga, tačiau ekipų treneriai įsitikinę, kad rungtynės vis tiek svarbios, nes po šios savaitės atrankos rungtynių tiek anglai, tiek lietuviai sulaukė kritikos strėlių.

Šeštadienį popiet į Vilnių atskridusi Anglijos futbolo rinktinė nori tik pergale baigti kitų metų pasaulio čempionato atrankos turnyrą. Po ketvirtadienio rungtynių, anglai sulaukė kritikos dėl tik paskutinę minutę 1:0 palaužtos Slovėnijos. Tačiau po šios pergalės jie F grupėje su 23 taškais užsitikrino pirmąją vietą ir kelialapį į pasaulio čempionatą.

Komandos strategas Gareth`as Southgate`as sekmadienį žada suteikti šansą kai kuriems mažiau rinktinėje rungtyniaujantiems žaidėjams. Pagrindinį vartininką Joe Hartą pakeis su treneriu į spaudos konferenciją atėjęs „Stoke City“ žaidėjas Jackas Butlandas.

„Jeigu žaidi už Angliją, visada yra ką prarasti. Futbolininkams, kurie žais sekmadienį, tai bus svarbios rungtynės ir tikimės, kad jos bus sunkios. Lietuviai labai gerai gynėsi „Wembley“ stadione, sunku sugriauti jų užkardas. Tai bus iššūkis, tačiau esame tam pasirengę“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Anglijos rinktinės treneris.

Pokyčių rungtynėse žada ir Edgaras Jankauskas. Po lygiųjų su grupės autsaidere Malta, lietuviai taip pat nepajudinami iš priešpaskutinės – penktosios – F grupės vietos. Nors po rungtynių Maltoje nuo komandos nusisuko net kai kurie sirgaliai, Edgaras Jankauskas tikina, kad žaidėjai nusiteikę kovingai ir yra motyvuoti.

„Tikrai nėra taip, kad mums šios rungtynės nieko nelemia – mums kiekvienos rungtynės yra pačios svarbiausios ir ypatingai rungtynės su tokia pajėgia komanda, prie pilnų tribūnų. Nė vieneriose rungtynėse nebuvo klausimo, ar jos ką lemia, ar ne, visos rungtynės yra kaip finalai“, – komandą įkvėpti prieš susitikimą su Anglija mėgino Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas.

Pirmoje dvikovoje kovo mėnesį „Wembley“ stadione Anglija įveikė Lietuvą 2:0.

Kaip abiem komandoms seksis baigti 2018-ųjų planetos pirmenybių atrankos turnyrą, sekmadienį tiesiogiai žiūrėkite per LRT TELEVIZIJĄ ir naujienų portalą LRT.lt nuo 18.30 val.

 


Šiame straipsnyje: futbolassirgaliaisaugumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių