KTU studentai – LSFL čempionai

Kauno technologijos universitetas (KTU) Lietuvos studentų futbolo lygoje (LSFL) savo triumfo akimirkos buvo priverstas laukti devyniolika metų. Paskutiniajame ture KTU 1:0 įveikė Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentus ir netrukus šoko pergalės šokį.

KTU labai sunkiai pradėjo čempionatą ir po pirmojo rato septynių universitetų turnyre buvo vos penktas. Vis tik, pavasarinėje sesijoje kauniečiai per šešerias rungtynes iškovojo 14 taškų ir tapo nebepavejami.

„Nuo pirmojo rato neturėjome nei pasikeitimų sudėtyje, nei dar kažko tokio. Tiesiog per pertrauką stipriau padirbėjome, studentai įdėjo daugiau pastangų ir štai rezultatas. Pasakysiu paprastai, jei studentai nenorės, jų neprivers nei vienas treneris, todėl man džiugu ir dėl kolektyvo, ir dėl iškovotos pergalės“, - sakė čempionų treneris Gediminas Grigonis.

2017-2018 metų čempionatas buvo pats įtempčiausias per visą lygos istoriją. Lemiamose rungtynėse pralaimėjimą patyrusi LSU ekipa, likus turui iki čempionato pabaigos, dar galėjo tapti čempione, tačiau galutinėje įskaitoje liko tik ketvirta.

„Abejonės kaustė iki paskutinių rungtynių. Vienas pralaimėjimas galėjo nubraukti visą darbą. Kita vertus, tikėjimas visada buvo šalia, nes turėjome gerą komandą. Vadinkime taip, tikėjau, tačiau tą dariau atsargiai. Kalbant apie paskutinį turą, sakyčiau, kad žaidimas vizualiai nebuvo labai gražus. Vyko kieta kova, bet be nereikalingų emocijų. Man susidarė vaizdas, kad mes labiau norėjome pergalės. Sukūrėme keturias progas, iš kurių viena virto įvarčiu“, - sakė G. Grigonis.

Tą pergalingą įvartį įmušė Arvydas Miklovis, kuris akcentavo puikų komandos darbą gynyboje.

„Labai svarbios rungtynės tiek mums, tiek LSU. Sakyčiau, kad tikrai gerai gynėmės, o tai buvo trenerio akcentas. Jei būtumėm pasinaudoję savo progomis, viską būtumėm išsprendę kur kas ramiau. Deja, eilinį kartą koją kišo realizacija. Tas lemiamas įvartis, natūralu, kad sukėlė fantastines emocijas, - kalbėjo rungtynių herojus. - Antrajame rate nepralaimėjome nei vienų rungtynių. Manau, tai daug ką pasako. Kaip ir prieš paskutines rungtynes, taip ir visą antrąjį ratą treneris mums akcentuodavo gynybą. Manau, kad tą trenerio prašymą mes išpildydavome visai gerai. Džiugu, kad praleidę įvartį nesustodavome, o žaisdavome toliau. Prasidėjus antrajam ratui, pajutom, kad galime iškovoti medalius, o tai aišku, motyvavo komandą. Noriu pasveikinti tiek komandos draugus, tiek trenerį, tiek visą KTU bendruomenę. Mūsų komanda auksą buvo iškovojusi jau labai seniai. Ačiū komandai už nuostabų sezoną“.

Antrąją vietą užėmė praėjusių metų čempionai Vilniaus universiteto (VU) studentai, trečiąją - Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių