„Kruojai“ atstovaus Gajanos rinktinės futbolininkas

  • Teksto dydis:

A lygoje ketvirtoje vietoje žengianti Pakruojo „Kruoja“ tęsia sudėties komplektaciją. Naujausiu ekipos papildymu tapo Gajanos nacionalinėje rinktinėje svarbų vaidmenį atliekantis krašto saugas Trayonas Bobbas. 19-metis žaidėjas Pakruojo klubui bus skolinamas. Taip pat „Kruojos“ garbę gins ir vartininkas Martynas Matuzas.

T.Bobbas su komanda treniruojasi mažiau nei savaitę ir spėjo sužaisti kėlinį draugiškose rungtynėse prieš Kėdainių „Nevėžį“ (5:1). Kairiojo saugo pozicijoje rungtyniaujantis gajanietis pasižymi puikiomis greičio ir kamuolio valdymo savybėmis, gerokai sunkiau jam žaisti tada, kai futbolas grįstas tolimais aukštais perdavimais.

Vos 19 metų futbolininkas savo šalyje vadinamas vienu perspektyviausių futbolininkų. Nepaisant jauno amžiaus, nacionalinėje Gajanos rinktinėje „Kruojos“ naujokas jau sužaidė 19 rungtynių, per kurias pelnė du įvarčius ir atliko nemažai rezultatyvių perdavimų. Šalies U-20 rinktinėje T.Bobbas per aštuonis mačus pelnė du įvarčius.

Nacionalinėje šalies rinktinėje T.Bobbas debiutavo 2011 m. draugiškame mače su Indija. Treneriams palikęs puikų įspūdį nepilnametis jau po savaitės žaidė mače su Barbadosu. Vietą rinktinėje išsikovojęs krašto saugas dalyvavo atrankoje į pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje ir per penkias rungtynes pelnė du įvarčius. Jo individualus šou kėlė nuostabą daugeliui, kai jaunuolis du kartus pasiuntė kamuolį į vartų tinklą akistatoje su Salvadoru (2:2).

167 centimetrų krašto saugas savo profesionalo karjerą pradėjo Trinidado ir Tobago aukščiausios lygos klube „Caledonia“, o šį sezoną žaidė Suomijos „TP-47“ ekipoje, kur buvo vienas lyderių, per dvylika susitikimų įmušęs šešis kartus. Vėliau T.Bobbas buvo paskolintas Suomijos aukščiausios lygos „RoPS“ komandai.

Pats futbolininkas fkkruoja.lt sakė, jog džiaugiasi papildęs šaunaus „Kruojos“ kolektyvo gretas ir darys viską, kad komanda pakovotų dėl apdovanojimų: „Esu laimingas atsidūręs čia ir tikiuosi padėti komandai siekti užsibrėžtų tikslų. Visada svajojau žaisti futbolą, tai mano gyvenimo aistra. Kiekvienas futbolininkas nori titulų, tikiu, kad galime kovoti dėl medalių.“

Taip pat egzotiškos šalies atstovas tikino, jog jam patinka komandinis žaidimas, o savo pliusais įvardijo greitį ir kamuolio valdymą: „Esu pakankamai greitas, bandau tai išnaudoti. Mėgstu žaisti su kamuoliu, tačiau savanaudiškas futbolas – ne man. Svarbiausia sunkiai dirbti. Tikiuosi gero sezono sau ir komandai. Čia šaunus kolektyvas ir tai labai svarbu, turint omenyje, jog miestelis iš tiesų mažas ir čia nelabai yra ką veikti. Svarbiausia – futbolas.“

T.Bobbas – ne vienintelis „Kruojos“ papildymas. Komandos gretose nuo šiol matysime ir vartininką Martyną Matuzą. 24 metų vartų sargas per savo karjerą gynė Tauragės „Tauro“, „Mažeikių“ ir Marijampompolės „Sūduvos“ garbę. Šiame sezone lietuvis buvo pagrindinis vartininkas „Tauro“ ekipoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių