„Kruoja“ ragina žiniasklaidą neteršti klubo vardo

  • Teksto dydis:

Pakruojo "Kruojos" klubas išplatino viešą pareiškimą:

"FK „Kruoja“ jau ne kartą yra viešai pareiškusi, kad propaguoja sąžiningą futbolą ir smerkia manipuliavimą sportiniais rezultatais. Klubas vykdo prevencinę Lietuvos futbolo federacijos teikiamą programą, aktyviai bendradarbiauja ir talkina sąžiningo žaidimo pareigūnams bei geranoriškai vykdo jų nurodymus ir rekomendacijas.

Tačiau žiniasklaidos priemonėse pasirodanti informacija leidžia manyti, jog kai kurių skleidėjų nuomonė yra pagrįsta vien asmenine interpretacija, nesiremiant jokiais faktais, įrodymais ar oficialiais pranešimais.

Primename, kad gegužės 27 d. oficialiai išplatintame LFF pranešime teigiama, jog pagal Lošimų priežiūros tarnybos informaciją, rungtynės FK „Šiauliai“ - FK „Kruoja“ galimai buvo sutartos. Visgi dar prieš rungtynes pasirodžiusiuose pranešimuose ir televizijos laidose buvo suformuota šališka nuomonė ir FK „Kruoja“ buvo apkaltinta manipuliavimu rungtynių rezultatais.

Tokie pareiškimai  daro neabejotiną žalą FK „Kruoja“ vardui, žaidėjų moralinei bei psichologinei būsenai, patys savaime gali įtakoti rungtynių rezultatą, dėl to turi būti laikomi žurnalistų etikos pažeidimu.

Pažymime, jog Klubo nepasiekė jokie oficialūs raštai dėl įtarimų sukėlusių rungtynių, o į operatyvią informaciją ir nurodymus, gautus iš LFF sąžiningo žaidimo pareigūno G.Dunausko, Klubas nedelsiant reagavo ir vykdė. Tačiau Klubas negali prisiimti atsakomybės už veiksmus, kuriuos atlieka lažybų bendrovės, jų bukmekeriai ar kiti asmenys.

FK „Kruoja“ 2014 m. sąžiningai ir garbingai iškovojo II vietą LFF aukščiausioje lygoje ir kelialapį į UEFA Europos lygą. Gal kažkam tai nepatiko. Gal todėl nuo sezono pradžios pradėta „raganų medžioklė“ - atsakingų pareigūnų ir ketvirtosios valdžios atstovų tendencingi pasisakymai. Pasitelkiant mechaninę įvykių dėlionę, o ne faktus ir įrodymus, kurpiami ir įgyvendinami klubo šmeižimo scenarijai. Klubas tikisi, kad sveikoji visuomenės dalis viską supranta ir tinkamai vertina. Tikime, kad ir valstybės institucijos sugebės tai suprasti ir įvertinti.

Kiekvieno klubo ir komandos veikloje vyksta permainos, susiduriama su naujais iššūkiais. Pakruojo futbolo klubas dėkoj



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių