Kerštas: „Borussia“ Vokietijos Supertaurę iškovojo įveikdama galingąjį „Bayern“

Dortmundo „Borussia“ klubui pavyko atkeršyti Miuncheno „Bayern“ komandai už nesėkmę UEFA Čempionų lygos finale. Šeštadienio vakarą trenerio Jurgeno Kloppo auklėtiniai Vokietijos „Supertaurėje“ įveikė Bavarijos ekipą rezultatu 4-2 ir sezoną pradėjo savo trofėjų kolekciją papildydami nauju titulu.

Namuose žaidęs Dortmundo klubas įvartį įmušę pačioje mačo pradžioje. Jau šeštąją minutę po varžovų vartininko Tomo Starke klaidos kamuolį į vartų tinklą pasiuntė Marco Reusas.

Po praleisto įvarčio bavarai skubėjo lyginti rezultatą, bet vaikiškos klaidos ir tarpusavio nesupratimas leido „Borussia“ komandai nuo priešininkų atakų apsiginti.

Antrojo kėlinio pradžioje pasipylė tikra įvarčių „fiesta“. 54 minutę rungtynėse rezultatą išlygino Arjenas Robbenas. Pastarajam idealų perdavimą atliko kapitonas Philippas Lahmas.

Vos po dviejų minučių dar kartą Dortmundo komandą į priekį išvedė Danielis van Buytenas, kuris, nenorėdamas, pasiuntė kamuolį į savus vartus ir rezultatas tapo 2-1.

Dar po minutės į „Bayern“ vartus krito ir trečiasis įvartis. Į nokdauną pasiųsti bavarai buvo priversti iš savų vartų tinklo traukti Ilkay‘aus Gundogano tiksliai smūgiuotą kamuolį.

Rungtynėse intrigą atgaivino A.Robbenas. Dar kartą įvartį į „Borussia“ komandos vartus įmušęs olandas stengėsi savo ekipą užvesti, bet per likusias antrojo kėlinio minutes bavarams išlyginti rezultato taip ir nepavyko.

Galiausiai tašką šiame mače padėjo M.Reusas. Pastarajam rezultatyvų perdavimą atlikęs Pierre‘as Aubameyangas įtvirtino Dortmundo komandos turimą persvarą.

Supertaurė: „Borussia“ – „Bayern“
                         
„Borussia Dortmund“ 4 – 2 „Bayern Munich“
6‘ [1 – 0] Marco Reus
54‘ [1 – 1] Arjen Robben
56‘ [2 – 1] Daniel van Buyten (į savus vartus)
57‘ [3 – 1] Ilkay Gundogan
64‘ [3 – 2] Arjen Robben
86‘ [4 – 2] Marco Reus

Šeštadienio vakarą „Supertaurės“ rungtynės buvo sužaistos ir Olandijoje, kur akis į akį susitiko Alkmaro AZ ir Amsterdamo „Ajax“ klubai. Šiame mače po pratęsimo pergalę rezultatu 3-2 šventė sostinės ekipa.

Įdomu tai, kad iki 69 minutės AZ pirmavo užtikrintu rezultatu 2-0, kuomet įvarčius atitinkamai 51 ir 67 minutėmis savo komandai pelnė Johannas Gudmundssonas ir Aronas Johannssonas.

Tiesa, minėtąją 69 minutę rezultatą perpus sumažino Jeffrey Gouweleeuwas, kuris pasiuntė kamuolį į savus vartus. Dar po šešių minučių „Ajax“ gretose pasžymėjo Kolbeinnas Sigthorssonas ir taip rezultatas tapo lygus 2-2.

Per pratęsimą sėkmė lydėjo Amsterdamo komandos futbolininkus. 103 minutę trečiąjį įvartį į Alkmaro klubo vartus įmušęs Siemas de Jongas leido „Ajax“ ekipai triumfuoti Olandijos „Supertaurėje“ ir sezoną pradėti iškovojant titulą.

Verta paminėti, kad šiame susitikime net tris iš penkių įvarčius įmušė islandai. Du Islandijos futbolininkai pasižymėjo AZ, vienas – „Ajax“ komandų gretose.

AZ 2 – 3 „Ajax“ (po pratęsimo)

  51‘ [1 – 0] Johann Gudmundsson
  67‘ [2 – 0] Aron Johannsson
  69‘ [2 – 1] Jeffrey Gouweleeuw (į savus vartus)
  75‘ [2 – 2] Kolbeinn Sigthorsson
103‘ [2 – 3] Siem de Jong



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių