Iš Kenijos atimta teisė rengti Afrikos Tautų futbolo pirmenybes

  • Teksto dydis:

Afrikos futbolo konfederacija dėl pasirengimo darbų vėlavimų atėmė iš Kenijos teisę rengti 2018 metų Afrikos Tautų čempionatą. Afrikos futbolo vadovai jau pradėjo ieškoti naujų turnyro šeimininkų, šiai užduočiai sau skyrę tik savaitę laiko.

Afrikos Tautų čempionatas vyks kitų metų pradžioje nuo sausio 12-os iki vasario 4-os dienos. Šiame turnyre žaidžia nacionalinėse lygose rungtyniaujantys futbolininkai – tai antras pagal pajėgumą turnyras žemyne po Afrikos Tautų taurės pirmenybių.

Sprendimas perkelti turnyrą iš Kenijos priimtas praėjusį savaitgalį, kai savo išvadas dėl pasirengimo pateikė šioje šalyje rugsėjo 11-17 d. viešėję inspektoriai.

Marokas, kuris tikisi surengti 2026 metų pasaulio čempionatą, įvardinamas kaip kandidatas pakeisti Keniją.

Pastarojoje šalyje chaoso įpūtė rugpjūtį vykę valstybės prezidento rinkimai, kurių rezultatai buvo anuliuoti, tad rinkimus teks rengti kitą mėnesį dar kartą. Nors Kenijos vyriausybė patvirtino 40 mln. dolerių biudžetą šešiolikos komandų turnyrui, tai buvo padaryta tik praėjusią savaitę, likus vos keturiems mėnesiams iki čempionato.

Afrika patiria nesklandumų ir dėl 2019 metų Afrikos Tautų pirmenybių, kurios turėtų vykti Kamerūne. Tačiau ir ten vėluoja pasirengimas turnyrui, kuriame pirmą kartą žais nebe 16, o 24 komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių