„Kauno Žalgiris“ rankų nenuleidžia

Šįvakar kauniečiai žais šalies čempionato 23-iojo turo rungtynes su "Trakų" ekipa. Akistata Vilniaus LFF stadione šeimininkams svarbi kovojant dėl medalių. Trakiškiai iki vakar vykusių kitų rungtynių jau 7 taškais atsiliko nuo pirmaujančio Vilniaus "Žalgirio", turinčio dar vienas rungtynes atsargoje. Tiesa, jiems į nugarą kvėpavo vos tašku atsilikęs ir trečioje vietoje žengiantis Klaipėdos "Atlantas".

Kauno klubas sprendžia kur kas didesnius iššūkius. Kiekviena nesėkmė jiems tolygi nokdaunui, nes, iki pirmenybių pabaigos likus šešioms rungtynėms, žalgiriečiai privalo branginti kiekvieną tašką, turintį aukso vertę. Tik nepralaimėdami jie gali tikėtis pavyti bent artimiausią varžovę Utenos "Utenio" ekipą, pirmaujančią 1 tašku. Uteniškiai šiandien svečiuose laikys Jonavos "Lietavos" egzaminą. Bent priešpaskutinė 7-oji pozicija prieš finišą "Kauno Žalgiriui" leistų tęsti kovą dėl vietos A lygoje. Tam kauniečiai vėliau turėtų laimėti papildomas pereinamąsias rungtynes su pirmosios lygos vicečempionais. Paskutinė, aštuntoji, vieta tokių šansų nepalieka, iškart nustumdama komandą į žemesnę lygą.

"Žaisime su vienais lyderių, bet vykstame parsivežti taškų. Kitaip mąstyti neturime teisės", – prieš kelionę į Vilnių kalbėjo "Kauno Žalgirio" vyriausiasis treneris Laimis Bičkauskas.

– Kaip vertinate komandos galimybes kovojant dėl išlikimo A lygoje?

– Viskas mūsų rankose. Kolektyvas pastaruoju metu sustiprėjo, tad turime visas prielaidas visose iš likusių šešerių rungtynių kautis dėl taškų.

– Pastarosiomis savaitėmis ekipą papildė du patyrę žaidėjai iš Baltarusijos, legionierius iš Brazilijos. Ar realiai pajutote naujokų naudą?

– Iškart pamatėme aukštą jų meistriškumą. Galbūt dar trūksta susižaidimo, savitarpio supratimo, kad jų gebėjimus panaudotume maksimaliai. Bet tam reikia laiko.

– Vertinant objektyviai, tikėtis taškų kaunantis su "Trakų" klubu nelabai realu?

– Anaiptol. Žinoma, žaisime ant sintetinės dangos, kur yra tam tikra specifika, dirba kiek kiti raumenys, mes rungtyniaujame ant natūralios žolės. Tačiau žinome, kad trakiškiai taip pat turi problemų, traumuotų žaidėjų, tad tikrai mėginsime kibti į atlapus.

– Praėjusiame ture galėjote užsitikrinti ramesnį gyvenimą akistatoje su "Uteniu", tačiau rungtynių pabaigoje išleidote pergalę. Ar vyrams tai tapo dideliu psichologiniu smūgiu?

– Tuoj pat po dvikovos buvo labai sunku. Bet vėliau priėmėme tai kaip darbinę situaciją, išanalizavome savo žaidimą ir padarėme tam tikras išvadas.

– Kodėl jūsų ekipos pasirodymas, lyginant su itin sėkmingu praėjusiu sezonu, klostosi taip banguotai?

– Per daug tikėjomės iš žaidėjų, kurie buvo pernai ir iš tų naujokų, kuriuos buvome pasitelkę sezono pradžioje. Tačiau jie nepateisino lūkesčių, tad teko imtis rimtų permainų. Per žaidėjų perėjimo laikotarpį intensyviai ieškojome futbolininkų, kurie sustiprintų kolektyvą. atrodo, kad tokius radome. Atsirado trys legionieriai, neseniai prisidėjo ir perspektyvus saugas Darius Jankauskas (žaidęs Pakruojo "Kruojos" klube – aut.past.).


Šiame straipsnyje: Kauno Žalgirisfutbolassportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniečiai

kauniečiai portretas
Sėkmės "Žalgiriui", mes jums linkime tiktai sėkmės, išliekant A lygoje...kitais metais jau būtų lengviau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių