„Kauno Žalgiris“ nutraukė 16 iš eilės nelaimėtų rungtynių seriją

  • Teksto dydis:

Per porą Kauno derbio minučių įmušęs du įvarčius antrojo kėlinio pradžioje „Kauno Žalgiris“ nutraukė 16 iš eilės nelaimėtų rungtynių seriją „SMScredit.lt A lygoje“. Jų užteko įveikti kitą praėjusiame ture čempionato lyderius „Trakus“ nuskriaudusį „Stumbrą“ rezultatu 2:1 (0:1).

Turnyro lentelės apačioje esantys žalgiriečiai iki minimumo sumažino atsilikimą nuo rungtynėmis mažiau sužaidusio Utenos „Utenio“.

Žadėjusio spausti varžovus ir nesuteikti erdvės dar jų aikštės pusėje „Stumbro“ trenerio Mariano Baretto auklėtiniai darbo ėmėsi mačo pradžios. Jie daugiau kontroliavo kamuolį, tačiau pirmieji pavojų prieš varžovų vartų sukūrė žalgiriečiai ir Rafeliui Broetto teko gaudyti stiprų Andriaus Veličkos smūgį.

Netrukus savo reakciją teko demonstruoti ir Mindaugui Stoniui. Vartininkas puikiai viena ranka už vartų nukreipė pavojingą Giorgio Russo šūvį.

Turėjęs žaidybinę persvarą „Stumbras“ gerų progų nesukūrė, bet pasiekė įvartį „į rūbinę“. Standartinės situacijos metu kamuolys atšoko laisvam G.Russo. Jo muštas kamuolys atsitrenkė į prišokusio Mariaus Miškinio ranką. Skirtą baudinį realizavo pats legionierius iš Italijos.

Prieš pat pertrauką nominalūs svečiai turėjo puikią galimybę padvigubinti persvarą, bet po grubios žalgiriečių klaidos netoli baudos aikštelės kamuolį perėmęs Robertas Vėževičius pavėlavo atlikti perdavimą visiškai laisvam Alexandre'ui Kore'ui, leisdamas šalia buvusiam vieninteliam gynėjui panaikinti pavojų.

Tik prasidėjus antrajam kėliniui kiek netikėtai „Kauno Žalgiris“ atstatė pusiausvyrą. Po kampinio R.Bruetto kumščiais išmušė kamuolį toli iš baudos aikštelės, bet Karolis Šilkaitis neįtikėtinu smūgiu iš eigos paguldė kamuolį į viršutinį vartų kampą.

Praėjus vos porai minučių, dar viena standartinė situacija prieš „Stumbro“ vartų virto antruoju įvarčiu. Po perdavimo į vartininko aikštelę antrajame aukšte kovojus Ainui Bareikiui ir A.Veličkai, kamuolys kiek kurioziškai atsitrenkė į šalia buvusį Matą Gavrilovą ir atsidūrė vartuose.

Nors svečiai į aikštę metė Klaudijų Upstą ir Nerijų Mačiulį, bet didesnį pavojų ir toliau kėlė „Kauno Žalgirio“ greitos atakos. Vienos jų metu dar vienas tolimas aikštės šeimininkų šūvis praskriejo šalia vartų.

Pasimetusio „Stumbro“ žaidimas atgavo gyvybės ženklus viduryje kėlinio. Plojimų susilaukė A.Kore'as, pabandęs įmušti akrobatiniu smūgiu per save.

Žalgiriečiai atsakė dar vienu žaibišku išpuoliu. Po perdavimo iš gilumos Brunno galėjo atsidurti prieš vartus, tačiau kiek nevykusiai susistabdė kamuolį. Atskubėjus gynėjui, brazilo bandymas pataikyti į tolimą vartų kampą buvo nesėkmingas.

Kitoje aikštės pusėje tik ant savęs pykti liko Keneddy'is Eriba. Po keitimo aikštėje pasirodęs legionierius visiškai laisvas mušė galva iš poros metrų atstumo, bet į vartų stačiakampį nepataikė.

Mačo pabaigoje M.Gavrilovą aplenkęs ir prieš vartininką iššokęs tas pats K.Eriba turėjo dar vieną puikią galimybę išlyginti rezultatą, bet į tuščius vartus riedėjusį perkeltą per M.Stonį kamuolį spėjo išmušti savo klaidą ištaisęs gynėjas.

Paskutinis vartų šturmas, arbitrui pridėjus 5 minutes, „Stumbrui“ nepavyko.

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Klaipėdos „Atlantas"    18 12 2  4   30:16 38
2. Trakų „Trakai“          17 11 3  3   27:12 36
3. Vilniaus „Žalgiris"     16 11 2  3   33:13 35
4. Marijampolės „Sūduva"   16 8  4  4   27:20 28
5. Kauno „Stumbras"        18 5  3  10  22:33 18
6. Jonavos „Lietava"       18 4  5  9   20:29 17
7. Utenos „Utenis"         17 4  0  13  13:28 12
8. „Kauno Žalgiris"        18 2  5  11  17:38 11
   

Rezultatyviausias čempionato žaidėjas – 8 įvarčiai – Abdoulas Sylla (Klaipėdos „Atlantas“).


Šiame straipsnyje: Kauno ŽalgirisfutbolasStumbras

NAUJAUSI KOMENTARAI

politika

politika portretas
O ziurovu tai tikrai nedaug pas mus futbole.Idomu is ko jie gyvena,nes transliaciju taip pat nera....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių