„Kauno Žalgirio“ ir A. Veličkos kelionė A lygos čempionate baigėsi

  • Teksto dydis:

Kauno Žalgiris“ kitą sezoną rungtyniaus Pirmoje lygoje. „SMScredit.lt A lygos“ autsaideriui nepavyko padaryti nedidelio stebuklo ir įveikti čempionų titulą ginančio Vilniaus „Žalgirio“. Kauno ekipa savo sirgalių akivaizdoje nusileido sostinės futbolininkams rezultatu 0:2 (0:0) ir iš turnyro lentelės dugno nepakilo. Paskutinę vietą čempionate užėmusi komanda automatiškai keliauja į žemesnį divizioną, rašo portalas alyga.lt

Šiame mače futbolo gerbėjai turėjo unikalią progą greičiausiai paskutinį kartą pamatyti aikštėje Andrių Veličką. „Kauno Žalgirio“ puolėjas prieš kelias dienas paskelbė, kad šis sezonas jam bus paskutinis.

Nesužaidus nei 10 minučių Deividui Mikelioniui teko demonstruoti savo meistriškumą ir gelbėti komandą, kai Iniciatyvą savo rankose laikę vilniečiai surengė pavojingą išpuolį, kurio smaigalyje atsidūręs Marija Ljujičius mušė į vartus labai technišku smūgiu.

Kėliniui įpusėjus, sostinės komandų atakų banga tapo intensyvesnė, svečiai kėlė keletą kampinių, tolimus jų smūgius blokavo pasiaukojančiai žaidę gynėjai. „Kauno Žalgiris“ taip pat surengė porą smūgiais į vartus pasibaigusių atakų, bet Andriaus Veličkos ir Karolio Šilkaičio bandymai skriejo į vartininką.

Sužaidus pusvalandį, atakos smaigalyje dar sykį atsidūrė M.Ljujičius, tačiau nesugebėjo tiksliai perkelti kamuolio per po kojomis kritusį vartininką. Dar vieną momentą „Žalgiris“ sukūrė prieš pat pertrauką. Standartinės situacijos metu kamuolys nukrito laisvam Sauliui Mikoliūnui, bet saugas šovė aukštai virš vartų.

Neišnaudojęs progos kėlinio pabaigoje, S.Mikoliūnas buvo tikslus iškart po pertraukos ir išvedė sostinės komandą į priekį smūgiu į tolimą vartų kampą, baudos aikštelėje susitvarkęs su dviem gynėjais.

Po įvarčio „Žalgiris“ kiek atsipalaidavo ir vos nebuvo nubaustas. Iš pradžių kampinio metu tiesiai į vartininką mušė Andrejus Liasiukas, netrukus Armantui Vitkauskui teko kristi po Andrejaus Čuchlėjaus kojomis, o dar po minutės – gaudyti A.Liasiuko smūgį vienu lietimu.

Tai vėl pažadino sostinės komandą, labai gražią vilniečių ataką nutraukė tik D.Mikelionis, į kampinį nukreipdamas aktyvaus M.Ljujičiaus smūgį. Dublį į savo sąskaitą galėjo įsirašyti S.Mikoliūnas, bet jo smūgį blokavo gynėjai, o pakartinai smūgiuoti Andrijai Kaludjerovičiui sutrukdė vartininkas.

„Kauno Žalgiriui“ nuskubėjus lyginti rezultato, atsivėrė erdvės greitiems varžovų išpuoliams. Sykį pažeme pavojingai mušė Linas Pilibaitis, vėliau tryse prieš vieną gynėją iššokę vilniečiai sužaidė labai prastai ir išleido kamuolį už galinės linijos.

Tašką rungtynėse „Žalgiris“ padėjo per arbitro kompensuotą laiką. Dar vienos greitos atakos Jorge Chula kaip ant lėkštutės padėjo kamuolį L.Pilibaičiui, kuriam beliko nukreipti jį į tinklą iš kelių metrų atstumo.

Nuaidėjus finaliniam švilpukui, varžovų komandos futbolininkai pasveikino A.Veličką, kuriam tai greičiausiai buvo paskutinės karjeros „SMScredit.lt A lygoje“ rungtynės. L.Pilibaitis S.Mikoliūnas ir Egidijus Vaitkūnas pagriebė A.Veličką ir kelis kartus draugiškai pamėtė į orą. Simboliška, kad buvusiam vienam iš geriausių Lietuvos rinktinės puolėjų paskutiniame mače teko žaisti prieš komandą, su kuria jis prieš porą sezonų iškovojo paskutinį savo titulą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Koks futbolas, toks ir straipsnis. A. Velička nebuvo nei vienu geriausiu rinktinės puolėju, nei aplamai rintinės puolėju. Sužaidė keliose draugiškose rungtynėse kai kviesti tikrų rintinės narių nebuvo prasmės, vat ir viskas. Slabakas jis buvo. Visiškas nulis palyginus su Jankausku, Danilevičiumi, ar tuo pačiu Poškumi. Net jiems nežaidžiant būdavo imamas toks Labukas, bet tik ne Velička. O apie Kauno Žalgirio žaidimą galima pasakyti, kad tai visiškas marazmas. Prieš pusantrų metų buvo eilinės viltys, kad Kaune atgimė futbolas, bet niekas čia neatgimė. Nėra trenerių, nėra ir žaidėjų. Gavo pinigų iš savivaldybės ir įsisavino juos, bet nič nieko nesukūrė. Dundukai ir tiek. Tarybiniais laikais aukščiausioje lygoje žaidė 5 Kauno komandos: Banga, Kelininkas, Politechnika, Inkaras ir Atletas. Dabar beliko Stumbras/Bangldešo rinktinė. Žiauru.

Rooko

Rooko portretas
Po tokio sezono treneris turetu suprast,kad jo darbas vaikus treniruot,o ne vyrus.

nu jo

nu jo portretas
gaus daba savivaldybei grazinti 300000 euriuku :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių