Ispanų akivaizdoje – rekordinė žalgiriečių pergalė

33 metų kaunietis Linas Pilibaitis surengė sezono pasirodymą, o veterano vedama „Kauno Žalgirio“ komanda pasiuntė net keturis įvarčius be atsako į Klaipėdos „Atlanto“ ekipos vartus. Didžiausią sezono pergalę iškovoję kauniečiai įsitvirtino penktojoje A lygos pozicijoje.

A lygos 24-ajame ture vykęs mačas tapo vienu paskutiniųjų renginių S.Dariaus ir S.Girėno stadione. Netrukus arena bus uždaryta kapitalinei rekonstrukcijai, per kurią pasikeis neatpažįstamai. „Kauno Žalgirio“ futbolininkai, tarsi specialiai, surengė gražų šou keliems šimtams savo sirgalių. Beje, tarp žiūrovų buvo ir keliolika studentų iš Ispanijos, audringai palaikiusių šeimininkus. Šie jaunuoliai į Kauną atvykę pagal „Erasmus“ studijų programą ir jau spėjo pramokti lietuviškų žodžių.

„Kortelė! Kortelė!“, - lietuviškai į mačo teisėją kreipėsi jie. Iš tiesu, kauniečiams arbitro pagalbos nė neprireikė.

Šeimininkai, patyrę du pralaimėjimus paeiliui, iškart kibo į atlapus finansinių nepriteklių kamuojamam „Atlantui“. Svečiai atsilaikė iki kėlinio vidurio, kai L.Pilibaitis, beje, prieš keletą metų pats vilkėjęs klaipėdiečių marškinėliais, galva po kampinio pasiuntė kamuolį į tinklą.

Rungtynių pradžioje standartinės padėties metu Arūno Klimavičiaus galva smūgiuotas kamuolys pataikė į skersinį, kiek vėliau Aurimas Raginis pavojingai mušė iš toli. Savo ruožtu „Atlanto“ gynėjas Martunas Abovianas privertė paplušėti Deividą Mikelionį, kai smūgiu galva pataikė į vartų plotą.

33-iąją minutę tas pats  patyręs saugas realizavo ir 11 metrų baudinį, kurį uždirbo baudos aikštelėje Gusto Gumbaravičiaus pražangą išprovokavęs Joao Figuereido.

Antrame kėlinyje „Kauno Žalgiris“ toliau dominavo. 56-ąją minutę po gražios atakos galingu smūgiu į artimąjį vartų kampą trečią įvartį šiame sezone pelnė Gratas Sirgėdas. Po šio įvarčio kauniečiai kiek atsipalaidavo, tad „Atlantas“ sukūrė keletą realių progų pasižymėti.

Vis dėlto 80-ąją min. antrą 11 metrų baudinį šiame mače realizavo L.Pilibaitis. Po šio „hetriko“ patyręs futbolininkas šiemet savo sąskaitoje turi 6 įvarčius, iš kurių net 5 pelnė 11 metrų baudiniais.

Žalgiriečiai su 30 taškų po 24 mačų atitrūko nuo 6-ojoje pozicijoje esančio „Atlanto“ (22 taškai po 23 mačų), bet gerokai atsilieka nuo laipteliu aukščiau žengiančių „Trakų“ (33 taškai po 22 rungtynių). Artimiausias varžybas namuose žalgiriečiai žais jau sekmadienį, kai LFF taurės ketvirtfinalyje priims „Palangą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bet tai ka, ka?

Bet tai ka, ka? portretas
Čia turbūt šito žurnaliūgos karjeros rašliava... Keli studentai, Ispanai, atėjo į graju žal-atl, ir jau perversta į sensacija. Šaunuolis, gerai padirbėjai, bėk pas šefa premijos kaulint.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių