Kauno sporto halėje prasideda UEFA salės futbolo atrankos turnyras

  • Teksto dydis:

Antradienį Kauno sporto halėje startuos tris dienas vyksiantis UEFA "Futsal Cup" A grupės turnyras, kuriame varžysis Lietuvos, Prancūzijos ir Moldovos čempionai.

Šeimininkams atstovaus Kauno "Nautara", kuri atidarymo rungtynes antradienį (19 val.) žais su Moldovos sostinės Kišiniovo "Lexmax". Trečiadienį (19 val.) moldavai rungtyniaus su Paryžiaus "Sporting". Su pastaraisiais ketvirtadienį (19 val.) grumsis "Nautara".

Į kitą etapą pateks tik grupės nugalėtoja. Kauno komandos vadovo Gerardo Pasažausko nuomone, neabejotina varžybų favoritė - Prancūzijos ekipa. "Sporting" atstovauja nemažai legionierių iš Brazilijos, Portugalijos ir kitų šalių.

"Sporting" ir pernai žaidė puikiai. Nedaug trūko, kad prancūzai būtų patekę į trečiąjį etapą, - prisiminė G. Pasažauskas. - Žinomų futbolininkų į Kauną gal ir neatvyksta, nes geriausieji žaidžia Ispanijos, Rusijos ar Italijos klubuose. Tačiau šiuo metu brazilai okupavę visą Europos salės futbolą. Jie moka žaisti ir tai demonstruoja."

Pavasarį "Nautara" Lietuvos salės futbolo čempione tapo po metų pertraukos. Kauniečiai UEFA "Futsal Cup" turnyre dalyvaus aštuntąjį kartą.

Ši vasara išsiskyrė sunkiu pasiruošimu. Mėnesį "Futsal Cup" besirengusi Kauno komanda negalėjo treniruotis pilnos sudėties. Pasak G. Pasažausko, į visas treniruotes galėjo atvykti penki futbolininkai. Maža to, du jų patyrė traumas. Tai - kapitonas Artūras Karmazinas ir Donatas Markauskas. "Nautarai" svarbiame turnyre nepadės ir I lygos "Trakų" komandoje žaidžiantis Virmantas Lemežis.

Vasarą Kauno komandą papildė anksčiau Kazlų Rūdos "Šilo" vartus gynęs Kęstutis Bulatovas. Iš Kaišiadorių "Savingės" atvyko Aurimas Pukevičius. Daugiau laiko aikštėje turėtų gauti ir jaunesni "Nautaros" futbolininkai.

"Legionierių niekada neturėjome. Jų nėra ir dabar. Taip jau būna, kad apylygiai žaidžiame su tomis Europos komandos, kurios neturi legionierių. Su kitomis - daug sunkiau", - atviravo G. Pasažauskas.

"Futsal Cup" Lietuvoje vyks ketvirtąjį kartą. Dusyk - 2008 ir 2009 metais - namų sienos padėjo ir "Nautara" tapo grupės nugalėtoja.

"Šiemetinis tikslas - kovoti iki galo, stengtis ir bandyti patekti į antrąjį etapą, - dėstė G. Pasažauskas. - Žinoma, laikas mums - labai nepalankus. Vasarą vyksta lauko čempionatai. Jei turnyras būtų surengtas žiemą, nuotaikos būtų daug optimistiškesnės."

Sėkmės atveju kauniečiai spalio 1-6 dienomis žaistų Charkove. Ten trečiojoje grupėje susitiktų su vietos "Lokomotiv" (Ukraina), Karagandos "Tulpar" (Kazachstanas) ir Kastelfranko-Veneto "Marca Futsal" (Italija) klubais.

Šiemet UEFA "Futsal Cup" iš viso dalyvauja 49 komandos iš 48 šalių. Keturi pajėgiausi Europos salės futbolo klubai iškart pateko į finalinį turnyro etapą, 16 - į pagrindines atrankos varžybas, o likę 29 kovoja pirmajame kvalifikaciniame etape.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių