Kauno klubas vilniečius nubaudė paskutinę akimirką

Įvartis paskutinę pagrindinio laiko minutę nulėmė Kauno „Stumbro“ dublerių pergalę prieš Vilniaus „Žalgirio“ jaunuosius talentus. Pergalių serija šeimininkams leido priartėti prie stipriausiųjų pirmosios lygos ekipų aštuoneto.

Vilniečiai į Kauno Nacionalinės akademijos stadioną įžengė nebūdami favoritai. Turnyro lentelėje jie rikiuojasi netoli dugno. Žydrūno Grudzinsko auklėtiniai per 23 rungtynes buvo surinkę 21 tašką ir žengė vos 11-ti iš 13-os kovas dar tęsiančių ekipų. 14-oji komanda Klaipėdos „Koralas“ neseniai pasitraukė iš pirmenybių. Nepaisant kuklių rezultatų, talentų Vilniaus ekipoje netrūksta. Tad kova su „Stumbras B“ komanda, kurioje gausu jaunų legionierių iš Europos, Afrikos bei kitų regionų valstybių, užvirė atkakli.

Pirmojoje mačo dalyje abi ekipos daugiau grūmėsi nei kūrė pavojingus momentus. Antrojoje futbolas tapo atviresnis. Vis dėlto nei vienai komandai nepavyko pasižymėti iki pat paskutinių akimirkų. Tuomet šeimininkai surezgė užsitęsusią ataką, po kurios kelis kartus iš arti smūgiavo į vilniečių vartus. Po Simo Gedžiūno spyrio kamuolys įskriejo į „Žalgiris B“ vartus, ginamus Gaudento Ralio.

Vilniečiai dar mėgino atsigriebti. Juolab, kad teisėjas pridėjo net 5 min. kompensuoto laiko. Paskutinėje atakoje jau teko iš peties pasidarbuoti „Stumbro“ vartų sargui Giedriui Kvedarui, nukreipusiam į kampinį grėsmingą vilniečių kirtį galva.

Mačas baigėsi trečiąja iš eilės ir 9-ąją iš viso „Stumbras B“ pergale. Jos dėka kauniečiai, žengiantys 9-oje vietoje, turi 32 taškus. Jie dar gerokai atsilieka nuo 8-osios ekipos Utenos „Utenio“, sukaupusio 38 taškus, tačiau turi dar du maču rezerve. Kitas lygos rungtynes „Stumbras B“ žais ateinantį šeštadienį savo aikštėje su „Pakruojo“ komanda.

1-ojoje lygoje ir toliau pirmauja ir pagrindiniu pretendentu į kelialapį į A lygą išlieka „Panevėžys“ (52 taškai). Trečiadienį lyderiais galėjo tapti Kėdainių „Nevėžio“ futbolininkai, tačiau išvykoje net 1:4 nusileido kitai pretendentei į medalius Alytaus „Dainavai“. Kėdainiečių sąskaitoje liko 50 taškų, alytiškių – 48 bei 1 mačas atsargoje.


Šiame straipsnyje: StumbrasŽalgirisfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių