Kauno derbyje – netikėta atomazga

Kauno ekipų derbis padovanojo šūsnį emocijų į NFA stadioną susirinkusiems žiūrovams. Nors didžiąją principinių rungtynių dalį pirmavo „Stumbras B“ futbolininkai, pergalę paskutinėmis minutėmis išplėšė Nacionalinės futbolo akademijos komanda.

Abi Kauno ekipos – turnyro lentelės kaimynės, tačiau jas skiria didžiulė taškų praraja. Iki mačo jaunieji NFA futbolininkai, treniruojami Gintaro Krasausko ir Nerijaus Mačiulio, buvo surinkę net 14 taškų mažiau, nors žaidę vienu maču daugiau nei legionierių prisodrintas „Stumbras B“. Rungtynių pradžia tarsi patvirtino, jog būtent šis klubas yra pirmadienio favoritas. Stumbriečiai ir gynėsi patikimiau, ir atakavo aštriau. Vis dėlto iki pertraukos nė vienas smūgis tikslo nepasiekė. Situacija pasikeitė, kai 69-ąją min. favoritai įmušė pirmąjį įvartį. Įspūdingu šūviu iš toli pasižymėjo 23 metų ukrainietis Dmytro Nagijevas.

Tuomet jau jų varžovai ėmėsi drąsiau rengti reidus. Ypač pavojingai klostėsi jų kontratakos. Viena tokių 75-ąją min. baigėsi Roberto Ratkevičiaus iššokimu prieš toli išbėgusį vartininką. Puolėjas nesutriko, metėsi kamuolį į šoną ir iš smailaus kampo parito jį į vartus. Nors rodėsi, kad lygiosios NFA ekipą turėtų tenkinti, „akademikai“ nesusigrūdo prie savo vartų, o toliau laikėsi pasiteisinusio recepto. „Stumbras“ skubėjo atakuoti, bet laikrodžiui skaičiuojant paskutinę mačo pagrindinio laiko minutę praleido dar vieną greitą išpuolį, kurio smaigalyje atsidūręs Lukas Jakavičius klaidos neatleido – 2:1. Per teisėjo kompensuotą laiką identiškoje situacijoje savo antrąjį, komandos trečiąjį įvartį įmušė R.Ratkevičius – 3:1.

Nors ir apmaudžiai pralaimėję „Stumbras B“ futbolininkai išsaugojo 9-ąją poziciją. Jų kraitis, kuriame 35 taškai po 24 mačų, gali netrukus pagausėti, nes jau trečiadienį jų laukia atidėtas 20-ojo turo mūšis Telšiuose su vietos „Džiugu“. NFA komanda – dešimta. Jaunimas turi 24 taškus po 25 rungtynių.


Šiame straipsnyje: futbolasNFAStumbras B

NAUJAUSI KOMENTARAI

PP

PP portretas
Apie tą turnyrą praktiškai nieko nežinome, nes jis spaudoje ir TV nenušviečiamas. Todėl dabar aprašyta rungtynės, lyg būtų žaistos ateivių iš kitų planetų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių