Kauniečiai pasirengę mūšiui dėl aukso

Lietuvos salės futbolo čempionate sekmadienį vyks mūšis dėl aukso. Būtent tokios reikšmės rungtynėse Sporto halėje ietis sukryžiuos pirmenybių lyderiai Kauno „Vyčio“ ir Panevėžio „Baltijos“ futbolininkai.

Kol kas čempionato pirmąją vietą užima panevėžiečiai, surinkę 33 taškus. Kauniečiai atsilieka 1 tašku, tačiau turi mačą atsargoje. Tad pagal prarastus taškus jie turi 2 taškų rezervą. Pirmojo rato rungtynės tarp šių kolektyvų Panevėžyje baigėsi dramatiškomis lygiosiomis 3:3. Tąsyk kauniečiai, jau pirmajame kėlinyje atsilikinėję 0:2, o likus žaisti 6 min. - 1:3, sugebėjo paskutinėmis akimirkomis išlyginti rezultatą.

Atsakomojoje akistatoje tikimasi ne mažiau atkaklios kovos. Tad abi ekipos dvikovai rengiasi itin atsakingai.

Pasak „Vyčio“ trenerio Mindaugo Grigalevičiaus, rungtynių reikšmė didžiulė, nes jas laimėjusi komanda iš esmės nulems aukso medalių likimą. Po to kauniečiams čempionate liks trys, o panevėžiečiams – dvi rungtynės su silpnesniais varžovais, tad labai tikėtina, jog mačo nugalėtojai persvarą jau išsaugos iki pirmenybių pabaigos.

Kauniečiai neslepia esą nusiteikę savo aikštėje įrodyti pranašumą prieš svečius iš Panevėžio. Tačiau ši užduotis – ne iš lengvųjų.

„Baltija“ gina čempionės titulą, tad apie jos pajėgumą daug kalbėti nereikia. Tai susižaidusi komanda, kurios branduolį sudaro daug metų būtent salės futbolą žaidžiantys futbolininkai“, - varžovus įvertino M.Grigalevičius.

„Vyčio“ trenerio teigimu, jo auklėtiniai šiuo metu demonstruoja gerą sportinę formą, tad neveltui skina pergales.

„Nėra abejonės – šios rungtynės – svarbiausios sezone. Gerai, kad visi mūsų vaikinai, kurių pagalbos prireiks sekmadienį, yra sveiki ir pasirengę atiduoti visas jėgas. Daug tikiuosi ir iš mūsų brazilų, ir iš lietuvių. Visų jų indėlis bus labai svarbus“, - pabrėžė M.Grigalevičius.

Lyginant su pirmuoju maču, „Baltijai“ neatstovaus vienas lyderių Tomas Salamanavičius. Šis saugas pradėjo didžiojo futbolo sezoną A lygoje ir kaip tik tądien atstovaus „Jonavos“ ekipai A lygos akistatoje su „Trakais“. Tačiau neabejojama, kad panevėžiečiai ras kuo kompensuoti šią ir kitas netektis.

„Mūsų koziriu turėtų tapti ir namų sienos. Tikimės, kad į Sporto halę susirinks ne vienas šimtas žiūrovų. Jų palaikymas mums – itin svarbus“, - kalbėjo „Vyčio“ klubo vadovas Darius Gurskis.

Sekmadienį Sporto halėje apsilankysiantys žiūrovai ne tik galės nemokamai stebėti lyderių 14 val. startuosiantį mačą, bet ir turės galimybę laimėti „Vyčio“ klubo atributikos. Organizatoriai žada ir gražų reginį, kurį lydės ir iškilmingas komandų pristatymas, jaunųjų futbolininkų pasirodymas bei kitos atrakcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių