Kaune pasaulio čempionus užplūdo malonūs prisiminimai

„Manau, kad rungtynių rezultatas – labai tikroviškas, nors galėjome įmušti dar daugiau įvarčių“, – po mačo su Lietuvos salės futbolininkais pareiškė Portugalijos rinktinės strategas Jorge Brazas.

Statistika – iškalbinga

Pasaulio ir Europos salės futbolo čempionai portugalai Kaune, „Žalgirio“ arenoje, sutriuškino Lietuvos ekipą 6:0.

Tai buvo 2024 m. pasaulio čempionato atrankos 4-os grupės rungtynės.

Svečiai pirmus keturis įvarčius pelnė per beveik penkias minutes. Iškalbinga varžybų statistika: smūgiai į vartus – 35:16 portugalų naudai.

Portugalijos ekipa į Lietuvą atvyko po sėkmingos dvikovos namuose – 5:3 nugalėjo Baltarusijos atstovus.

Antrą kartą lietuviai ir portugalai turėtų susitikti lapkričio 9-ąją Lolės mieste (Algarvės regionas).

Ištikimieji: „Žalgirio“ arenoje aidėjo ir Portugalijos sirgalių skanduotės. / Lff.lt nuotr.

Problemų nepatyrė

„Žaidėjų sprendimai buvo teisingi, nepadarėme nereikalingų klaidų. Iškovojome tris taškus – tiek, kiek ir planavome, – kalbėjo J.Brazas. – Vis dėlto iki atsakomojo mačo su lietuviais planuojame dar šį bei tą patobulinti, kad būtume pasirengę visu 100 proc.“

„Gerai atlikome namų darbus, tad didesnių problemų nepatyrėme. Pastebėjau, kad akivaizdžią persvarą įgijome tuomet, kai žaidėme paprastai, bet intensyviai“, – dalijosi mintimis du įvarčius įmušęs Izaquelis Te (Zicky).

Šis futbolininkas rungtyniavo „Žalgirio“ arenoje ir pernai, kai spalio 3-iąją pasaulio salės futbolo čempionato finale portugalai 2:1 įveikė argentiniečius.

„Smagu sugrįžti ten, kur išsipildė mūsų svajonės, kur buvome labai laimingi, ir dar kartą viską prisiminti“, – teigė Zicky.

Vyks į Jerevaną?

Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) kol kas oficialiai nepaskelbusi, kada ir kur vyks likusios baltarusių dvikovos – antra akistata su portugalais ir dvejos rungtynės su lietuviais.

Baltarusijos salės futbolo asociacija skelbia, kad visi trys mačai numatyti 2023 m. kovo mėnesį neutralioje aikštėje – Jerevane (Armėnija), o derybos dėl tvarkaraščio su Lietuvos futbolo federacija (LFF) esą buvo itin sudėtingos.

Tačiau Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) yra pareiškusi, kad laikosi griežtos pozicijos Rusijos ir Baltarusijos sporto atžvilgiu – mūsų atletams ir komandoms rekomenduojama nutraukti visus ryšius su šių šalių atstovais, nesvarbu, kur vyktų sporto renginiai.

Baltarusija nepašalinta iš UEFA varžybų, bet šios šalies rinktinės ir klubų komandos privalo žaisti neutraliose teritorijose. Tad didelė tikimybė, kad Lietuvos salės futbolo ekipai būtų įrašyti techniniai pralaimėjimai, jeigu mūsiškiai atsisakytų žaisti su baltarusiais.

Nesėkmė: Lietuvos salės futbolo rinktinės strategui E.Juniorui De Limai (Dentinho) šįkart nepavyko rasti efektyvių sprendimų./ Lff.lt nuotr..  .

Kelias į finalo turnyrą

Šį pasaulio salės futbolo čempionato atrankos etapą Europoje žaidžia 36 komandos, suskirstytos į dvylika grupių.

Pirmas vietas grupėse užėmusios rinktinės ir keturios geriausios antrose vietose likusios ekipos užsitikrins kelialapius į kitą etapą. Likusios aštuonios antras vietas užėmusios komandos atkrintamųjų varžybų principu varžysis dėl kitų keturių kelialapių.

Vėliau 20 rinktinių bus suskirstytos į penkias grupes. Jų nugalėtojai iškart pateks į pasaulio čempionato finalo turnyrą, o keturios geriausios antras vietas užėmusios ekipos kovos dėl likusių dviejų kelialapių.

Iki šiol penkis kartus pasaulio salės futbolo čempionais tapo brazilai (1989, 1992, 1996, 2008 ir 2012 m.), dukart – ispanai (2000 ir 2004 m.), po kartą – argentiniečiai (2016 m.) ir portugalai (2021 m.).

Statistika

Lietuva–Portugalija 0:6 (0:4). Kaunas, „Žalgirio“ arena. Teisėjai N.Jeličius, V.Babičius, M.Džeko (visi – Kroatija).

Įvarčiai: 8 min. ir 25 min. I.Te (0:1 ir 0:2), 11 min. H.Nevesas (0:3), 12 min. A.V.Silva (0:4), 13 min. T.Brito (0:5), 22 min. V.Derendiajevas (Lietuva, į savus vartus, 0:6).

Lietuva: E.Macenis, V.Derendiajevas, A.Voskunovičius, J.Zagurskas, E.Baranauskas, K.Čirba, A.Balasanovas, T.Bučma, M.Adomėnas, D.Reimaris, P.Giedraitis, P.Osauskas, M.Makutunovičius, L.Sipavičius.

Portugalija: A.Sousa, J.Matosas, A.V.Silva (Pany), T.Brito, E.Mendonca, A.Correia, A.Coelho, A.Jesus, T.F.Moreira (Tiaguinho), P.Mendesas (Pauleta), M.Freitas, S.Ferreira, H.Nevesas, I.Te (Zicky).

Komandų rodikliai. Smūgiai į vartus – 16:35, smūgiai į vartų plotą – 4:14. Kampiniai – 6:4.

Turnyro lentelė

1. Portugalija  2  0  0  +8  6

2. Baltarusija  0  0  1  –2  0

3. Lietuva  0  0  1  –6  0

Rezultatai

1-a grupė: Moldova–Kipras 7:1, Ispanija–Moldova 7:2.

2-a grupė: Belgija–Austrija 11:0, Sakartvelas–Belgija 4:2.

3-ia grupė: Bosnija ir Hercegovina–Armėnija 3:4, Čekija–Bosnija ir Hercegovina 4:2, Armėnija–Čekija 4:2.

5-a grupė: Slovėnija–Juodkalnija 3:1, Kazachstanas–Slovėnija 2:0.

6-a grupė: Lenkija–Graikija 3:0, Azerbaidžanas–Lenkija 4:3, Graikija–Azerbaidažanas 0:7.

7-a grupė: Vengrija–Izraelis 2:2, Kroatija–Vengrija 5:1.

8-a grupė: Rumunija–Danija 5:1, Suomija–Rumunija 1:2.

9-a grupė: Norvegija–Serbija 2:4, Prancūzija–Norvegija 9:1.

10-a grupė: Švedija–Šiaurės Makedonija 5:2.

11-a grupė: Nyderlandai–Kosovas 2:1, Ukraina–Kosovas 0:1, Ukraina–Nyderlandai 4:2

12-a grupė: Latvija–Vokietija 5:1, Slovakija–Latvija 3:0.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija taurage

Marija taurage portretas
švinių futbolo naikintojas pažinotumete tai į Lietuvą net ne važiuotumete.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių